25n
25N
25N

Les principals persones usuàries de Metrovalencia durant la desescalada pertanyen al sector sanitari, comerç i de la llar

Les principals persones usuàries de Metrovalencia durant la desescalada pertanyen al sector sanitari, comerç i de la llar
29/06/2020 -

L’estudi realitzat per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a conéixer el perfil, motius de viatge i altres aspectes relacionats amb els desplaçaments amb metro i tramvia durant el procés de desescalada, ha establit que els treballadors i les treballadores del sector sanitari, comerços i llar són les principals persones usuàries dels serveis que presta Metrovalencia.

Fins hui s’han completat tres enquestes corresponents a les fases 1, 2 i 3. Les persones entrevistades són usuaris i usuàries de totes les línies de Metrovalencia, majors de 15 anys.

El primer d’aquests estudis es va realitzar del 25 al 28 de maig, durant la fase 1, sobre un total de 669 persones enquestades. El segon estudi, realitzat en la fase 2, es va efectuar de l’1 al 3 de juny, amb 660 entrevistes, i el tercer del 15 al 17 de juny amb un total de 654 qüestionaris.

Motius d’ús i perfil

Segons aquests estudis, el principal motiu que origina els desplaçaments dels viatgers i viatgeres de Metrovalencia durant la desescalada ha sigut anar/tornar del treball, i es manté en taxes significativament superiors a la normalitat, ja que altres motius com acudir a centres d’estudi segueix desaparegut, a causa del tancament obligat d’aquests, des de l’inici de l’estat d’alarma per la COVID-19.

En la fase 3 cal destacar que en el motiu de destinació, l’oci i compres augmenta significativament, així com serveis mèdics, situant-se en valors superiors a la normalitat.

La majoria de les persones usuàries utilitza el metro o el tramvia tots els dies laborables o 2-3 dies a la setmana; no obstant això és inferior significativament a l’últim mesurament de l’Índex de Satisfacció del Client (ISC) 2019 en condicions de normalitat. El bonometro continua sent el principal títol de transport, augmentant el seu ús de manera significativa en la fase 3.

La majoria de desplaçaments els realitzen dones i l’edat mitjana se situa en 37,5 anys, i s’aproximen a la situació de normalitat referenciada en l’ISC 2019 (35 anys). L’edat mitjana actual és major pel fet que es manté nul·la la presència d’estudiants.

No obstant això, en la fase 3 es confirma el creixement progressiu de joves-estudiants, respecte a les fases anteriors, amb un augment significatiu del seu pes.

En la distribució de les persones usuàries segons nivell d’estudis, s’identifica un percentatge més baix, que s’acosta a taxes de la normalitat preCOVID-19. El nivell socioeconòmic majoritari és el mitjà.

Utilitat de l’aparcabicis

Prop d’un terç de les persones usuàries (30,1%) considera útil la instal·lació d’aparcabicis a l’eixida d’estacions. Les estacions preferides per a situar aquests aparcaments pels usuaris són Colón, Xàtiva, Àngel Guimerà i Plaça d’Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 2 =