25n
25N
25N

Les principals ciutats valencianes cedeixen espais a la Generalitat per a vacunar massivament

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha posat a la disposició de la Generalitat els casals fallers i els poliesportius per a realitzar la vacunació massiva

Les principals ciutats valencianes cedeixen espais a la Generalitat per a vacunar massivament
08/02/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet públiques les previsions del calendari de vacunació per als pròxims mesos. Així, en la Comunitat Valenciana s’esperen 600.000 dosis més fins al final de març i començar amb la vacunació massiva a partir d’abril. “Amb les 30.000 vacunes que han arribat avui, estem més a prop. L’esforç de cadascú està servint”, ha anunciat Puig.

L’anunci de la posada en marxa de la vacunació massiva ha estat rebuda pels principals edils valencians amb els braços oberts, i tal ha estat la seua sorpresa que ja han fet arribar a la Generalitat la seua solidaritat per aquesta fita en posar a la seua disposició tots els espais públics municipals on es puga dur a terme aquesta vacunació en massa.

El mateix alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat aquest dilluns que l’Ajuntament posa a la disposició de la Generalitat tots els espais que facen falta per a dur a terme la campanya de vacunació contra la Covid-19, des de grans instal·lacions esportives fins a petits espais com a casals fallers o col·legis, segons l’estratègia que marque la Conselleria de Sanitat Universal. Ribó ha garantit que oferiran “el que faça falta” sense descartar cap enclavament com podrien ser Fira València o el Palau de Congressos, ha dit en ser preguntat sobre aquests punts. En tot cas, estan “a l’espera” de saber què decidirà Sanitat, si vacunar en molts i petits espais diversificats o aglutinar la vacunació en poques però grans instal·lacions. Tals edificis de la ciutat que podrien ser susceptibles d’acollir aquest ambiciós pla de vacunació en massa serien els casals fallers així com Fira València.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Alacant ha enviat una carta al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en la qual ha oferit, de manera oficial, “quantes instal·lacions i personal municipal siguen necessàries” per a dur a terme la vacunació “ràpida i massiva contra la covid-19” a la ciutat, inclosa la Plaça de Bous. El document, signat per l’alcalde ‘popular’, Luis Barcala, i la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez (Cs), recull que el consistori disposa d’instal·lacions que, “per ubicació i dimensions, serien adequades per a procedir a una vacunació en les millors condicions de seguretat per a la població”.

Igualment, tots dos expliquen que l’oferiment es deu al fet que el consistori és “conscient” de la “decisiva importància” que, per a poder “superar definitivament” la pandèmia, és necessària una “vacunació ràpida i massiva” de tota la població, així com el compliment dels terminis per a això. Segons l’equip de govern d’Alacant, les instal·lacions esportives, centres socials i culturals, “inclusivament la mateixa Plaça de Bous”, permeten “dissenyar una xarxa de punts segurs per a realitzar una vacunació massiva”.

De moment, no hi ha cap notícia del consistori de Castelló, però tot apunta al fet que demà arribará aquesta notificació per part de la seua alcaldessa Amparo Marco, al Palau de la Generalitat, perquè aquesta vacunació massiva també es duga a terme en la capital de la Plana.

Multitud de ciutats amb grans espais també s’han ofert a la Generalitat i alguns exemples són Torrevella, Paterna i Ontinyent.

De moment, haurem d’esperar mes i mig per a veure si es duu a terme aquesta vacunació massiva, però de moment, el Consell ja ha avançat que té previst prorrogar les restriccions fins a principis de març, la qual cosa comportés el tancament de l’hostaleria i gimnasos fins a març, així com el compliment de les reunions socials de solament nuclis de convivents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =