25n
25N
25N

L'excés de calor i la humitat, principals causes d'aparició de fongs als peus a l'estiu

L'excés de calor i la humitat, principals causes d'aparició de fongs als peus a l'estiu
15/07/2019 -

L’Il·lustre Col·legi Oficial de Podòlegs de la Comunitat Valenciana (ICOPCV) ha alertat aquest dilluns que a l’estiu és fonamental extremar la cura dels peus per a evitar els contagis per fongs o berrugues plantars, les principals causes de les quals són l’excés de calor i la humitat. Així mateix, ha advertit dels “remeis casolans” contra aquestes patologies, perquè poden “agreujar” el problema.

Els podòlegs han subratllat en un comunicat que en aquesta època de l’any és freqüent caminar descalç en zones denominades “de risc” com poden ser piscines o dutxes públiques. Al costat d’això, l'”excés de calor i la humitat” d’aquests espais propicien l’aparició d’afeccions fúngiques.

“Els fongs són unes de les malalties més comunes als peus durant l’estiu. Per a evitar els contagis, recomanem utilitzar sempre xancletes en aquests llocs i extremar les mesures d’higiene.
La calor comporta un increment de la sudoració i, per tant, és més propícia a la creació d’un nínxol d’afecció”, ha explicat la presidenta de l’ICOPCV, Maite García.

Al costat d’això, altres consells per a evitar els fongs a l’estiu es troba el d’assecar molt bé els peus després del bany, prestant especial atenció a l’espai interdigital. És important evitar l’excés d’humitat i suor als peus, per la qual cosa en casos de suor excessiva pot ser recomanable la utilització d’esprais antitranspirants que propicien la sequedat dels peus.

Des de l’ICOPCV s’ha advertit que existeix la creença que alguns “remeis casolans” poden ser útils per a combatre els fongs i això és “un error” perquè “podrien agreujar la patologia”.

“En Internet podem trobar una infinitat de falsos consells per a combatre els fongs i cal tindre molta de cura amb això. No tots els fongs són iguals. Quan hi ha infecció fúngica cal realitzar un cultiu per a determinar quin és el tractament més adequat. Si no es tracta adequadament, pot produir-se una proliferació de la patologia i, fins i tot, infectar zones que no havien sigut afectades”, ha precisat Maite García.

En aquest sentit, des del’ICOPCV s’ha assenyalat que en cas d’aparéixer fongs als peus o en les ungles és molt important no automedicar-se o autotratar-se i acudir a un podòleg perquè revise la zona i puga aplicar el tractament medicamentós més adequat segons l’afectació produïda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + disset =