25n
25N
25N

En marxa els primers pressupostos participatius de Rafelbunyol

21/06/2019 -

Ahir va tindre lloc la presentació de la primera edició dels Pressupostos Participatius de Rafelbunyol que implica la inversió de fins a 75.000 € del pressupost municipal del pròxim any en actuacions sorgides de la pròpia ciutadania.

Així doncs, des de hui i fins al 21 de juliol, qualsevol persona vinculada al municipi podrà presentar fins a tres propostes d’inversions noves o de reposició i/o de gastos corrents, amb l’objectiu que l’ajuntament les duga a terme amb el pressupost municipal de 2020.

Les propostes ciutadanes es presentaran a través del recent Portal de Participació Ciutadana de Rafelbunyol i, perquè puguen passar a la fase de votacions ciutadanes, hauran de complir els requisits establits, principalment, que la proposta siga de competència municipal, que siga viable i legal i que coste menys de 20.000 €.

Finalitzada la Fase de Propostes Ciutadanes, una Comissió de Seguiment i Validació Tècnica de l’ajuntament estudiarà totes les propostes presentades, comprovarà que compleixen amb els requisits per a la seua validesa i pressupostarà el cost econòmic aproximat de cada una d’elles.

Totes les propostes validades passaran a la Fase de Votació Ciutadana, la qual tindrà lloc entre el 13 i el 26 de setembre, durant la qual totes les persones majors de 16 anys, i empadronades a Rafelbunyol almenys des de gener de 2019, podran votar fins a tres propostes ciutadanes, amb la finalitat de decidir aquelles que l’ajuntament executarà el pròxim any.

Finalment, les propostes ciutadanes seran ordenades de major a menor en funció del nombre de vots obtinguts i incloses en el projecte de pressupost municipal de 2020, fins a esgotar la quantitat de 75.000 € reservats a pressupostos participatius.

Per a l’alcalde de la localitat, Fran López: “La participació ciutadana en els processos que portàrem a terme l’any passat va ser molt positiva i segur que durant els pressupostos participatius ho torna a ser, perquè vivim en un poble on els veïns i veïnes estan compromesos amb el municipi. En tot cas, continuem animant la gent de Rafelbunyol a participar per a decidir com i en què invertim 75.000 € i recordem que, amb la finalitat d’ajudar a qualsevol persona que vulga fer-ho, hem establit un Servei de Suport a la Participació, els dilluns i dimecres dels mesos de juliol i setembre, de 16:30 h a 18:30 h en la Biblioteca Municipal, i també unes Jornades Explicatives-Formatives en la Llar del Jubilat per al 27 de juny i el 19 de setembre, a les 18:00 h, i en la Biblioteca el 4 de juliol i 19 de setembre, a les 11:00 h”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + sis =