25n
Orgull
Orgull

Els primers pressupostos participatius de la Generalitat reben 875 propostes de la ciutadania

Pérez Garijo ha afirmat que aquest projecte “mostra la voluntat del Govern del Botànic per la participació ciutadana, que quedarà plasmada en els Pressupostos de la Generalitat per a 2022”

Els primers pressupostos participatius de la Generalitat reben 875 propostes de la ciutadania
31/05/2021 -

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha rebut 875 propostes als primers pressupostos participatius de la Generalitat per al 2022 des que es van obrir a la ciutadania el passat 11 de maig i després de finalitzar el termini de presentació el 30 de maig.

La consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo, s’ha mostrat molt satisfeta després de finalitzar la primera fase de presentació de propostes “en la qual la ciutadania ha mostrat un gran interès a poder traslladar les seues iniciatives per formar part d’aquests primers Pressupostos Participatius”.

Pérez Garijo ha afirmat que el volum de participació “demostra que estem en el camí correcte”, al que ha afegit que “esperem que vaja incrementant la contribució dels ciutadans i ciutadanes en les següents fases d’un projecte que mostra la voluntat del Govern del Botànic per la participació ciutadana, que quedarà plasmada en els Pressupostos de la Generalitat per 2022”.

Els primers pressupostos participatius de la Generalitat per a l’exercici 2022 compten amb 125 milions d’euros que es distribueixen atenent a criteris de població, pobresa i despoblació. En aquest sentit, 87,5 milions d’euros, el que suposa el 70% dels recursos totals, es distribueixen en àrees comarcals de la Comunitat, mentre que els 37,5 milions restants, que representen el 30%, es dirigeixen a projectes d’àmbit autonòmic.

Fases del procés

Una vegada finalitzada la fase de presentació de propostes, comença la fase de revisió de les mateixes entre el 31 de maig i el 8 de juny, moment en què es comprovaran i s’ordenaran per conselleries. Així mateix, es retornarà un informe amb les propostes admeses i les no admeses (amb la indicació del motiu d’exclusió) que serà validat per la Comissió de Seguiment. Les propostes admeses passaran a la fase de suports en GVA Participa i les descartades a una pestanya secundària d’aquest mateix portal.

La fase de suports del procés de pressupostos participatius de la Generalitat es desenvoluparà entre el 9 i el 27 de juny, moment en el qual qualsevol persona podrà donar suport a un màxim de 10 propostes. Els suports requerits són: 300 per a propostes d’àmbit autonòmic; 200 per a propostes de les comarques de l’Horta i de les comarques del Sud; 150 per les comarques centrals; 100 per a les comarques del Xúquer-Túria i les comarques costaneres del Nord; i 50 per a les comarques de l’interior i de l’interior del Nord.

Després de la fase de suports, en les següents etapes del procés es realitzarà una avaluació de les propostes; la publicació de preus; la votació dels projectes; i conclourà amb els resultats que es donaran a conèixer el 28 d’octubre. Posteriorment, es realitzarà un seguiment i control de les iniciatives aprovades, a partir de la seua incorporació en el projecte de Pressupostos de la Generalitat de 2022 i fins a la seua execució.

Per a conéixer les propostes presentades i com participar: consultar ací. El portal GVAParticipa de la Generalitat compta en l’actualitat amb 20.263 usuaris i usuàries des de la seua posada en marxa el passat 3 de febrer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 7 =