25n
25N
25N

Així han sigut els primers dies de la ràdio d'Àpunt

Les xarxes socials han acollit amb entusiasme les emissions en proves de la ràdio, encara que hi ha disparitat d’opinions sobre el seu contingut

Així han sigut els primers dies de la ràdio d'Àpunt
17/11/2017 -

A partir de les 00.00 del passat dilluns, 13 de novembre, la nova ràdio pública d’Àpunt va posar en marxa la seua emissió en proves a través dels tres dials provincials: el 102.2 de l’FM a València, el 96.5 a Alacant i el 102.7 a Castelló. Són els mateixos dials que posseïa la ràdio de l’anterior ens públic, clausurat en 2013.

Ja se sabia que la ràdio començaria a emetre continguts al desembre, tal com va anunciar la directora general d’Àpunt, Empar Marco. També fa poc es va fer públic que el primer programa que s’emetria seria un magazín cultural i de societat dirigit per la periodista Jéssica Crespo.

No obstant, l’emissora va reobrir en proves sense previ avís, per la qual cosa va suposar una gran sorpresa per al conjunt de la societat valenciana. Les xarxes es van anar fent ressò a mesura que avançava la nit. València Extra va ser el primer diari a la Comunitat i en la província de València que ho va publicar, passades dues hores des de l’inici de les emissions. L’endemà, la notícia ja s’havia estés.

Com van començar les emissions? Àpunt va triar el tema de “Al país de l’olivera”, d’Obrint Pas, per a donar el tret d’eixida. A continuació, “Ànima blanca” del Diluvi, “Llaura estem sols” de Zoo, “Malaguenya de Barxeta” de Pep Botifarra i “La flama” de la Gossa Sorda. Com poden comprovar, només s’escolta música en valencià. A més, entre les cançons, s’escolten indicadors d’Àpunt Ràdio que, entre altres coses, resen “Ápunt, la ràdio de les valencianes i valencians” o “som Àpunt, i volem estar en sintonia amb tu”, entre altres.

El fet que el contingut musical que fins ara emet Àpunt Ràdio siga íntegrament en valencià, ha fet saltar l’espurna en les xarxes socials. D’una banda, hi ha els qui advoquen per intercalar música en valencià i música en castellà. Altres perfils identifiquen la música que s’emet amb el pancatalanisme. I hi ha també qui celebra que la nova ràdio pública valenciana “per fi” emeta música en la nostra llengua.

Més informació

1 Comentari

  1. del
    del novembre 18, 13:46

    Música en valenciano, para toda la Comunidad Valenciana, enhorabuena, hay muchos estilos de música en valenciano, un amplio abanico. Tenemos libros, música en valenciano, un patrimonio.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 5 =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell