25n
25N
25N

Les primeres vacunes de Gener contra el coronavirus seran per als majors, els sanitaris i els discapacitats

Així, el Govern ha establert fins a 3 etapes de vacunació i 18 grups de població

Les primeres vacunes de Gener contra el coronavirus seran per als majors, els sanitaris i els discapacitats
24/11/2020 -

El Govern ha presentat el Pla de Vacunació contra el coronavirus en el qual els primers a rebre la vacuna seran les persones majors que es troben en residències i els sanitaris que les cuiden. “Li seguirà la resta de personal sanitari i grans dependents no institucionalitzats. Seran vacunats en la primera etapa”, ha explicat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, després del Consell de Ministres. Així, el Govern fixa tres etapes per a la vacunació i 18 grups de població que anirien rebent les dosis de vacunes gradualment.

De la mateixa manera, el Govern ha presentat l’esborrany ‘Propostes de mesures de salut pública enfront de la COVID-19 per a la celebració de les festes nadalenques’, al qual es proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebren durant les festes de Nadal i un confinament nocturn entre les 1.00 hores i les 6.00 hores els dies 24 i 31 de desembre, Nit de Nadal i Nit de cap d’any respectivament. A més, la mobilitat entre comunitats autònomes estarà disponible, però s’han d’evitar “per precaució”

En concret, el document assenyala que en les reunions en l’àmbit familiar es recomana limitar la participació en els membres que pertanyen al mateix grup de convivència, si bé en el cas que hi haja algun membre extern no convivent habitual, les reunions seran de fins a un màxim de 6 persones i s’ha de garantir les mesures de prevenció (6M), independentment de si són familiars o no.

A més, recomana evitar o minimitzar les reunions en l’àmbit social (celebracions del treball, antics alumnes o clubs esportius, entre altres) i, en el cas de celebrar-se, hauran de ser d’un màxim de 6 persones i preferiblement en l’exterior (a l’aire lliure o en terrasses amb màxim 2 parets).

No haurien d’acudir a cap reunió familiar o social aquelles persones que han estat diagnosticades amb Covid-19 i encara estan en període de transmissibilitat; tenen símptomes de Covid-19; estan esperant els resultats de la prova diagnòstica de coronavirus; o poden haver estat exposades a algú amb COVID-19 en els últims 14 dies.

Ara bé, es recorda que en tots els contextos s’han de mantenir les mesures de prevenció (6M): màscara (ús de màscara tot el temps possible); mans (rentada de mans freqüent); metres (manteniment de la distància física); maximitzar ventilació i activitats a l’aire lliure (mantenir les finestres i portes obertes en la mesura en què siga segur i factible segons la temperatura); minimitzar nombre de contactes (preferiblement sempre els mateixos); i “em quede a casa, si símptomes, diagnòstic o contacte”.

Quant a la limitació de la mobilitat nocturna, el text estableix que durant les celebracions nadalenques, es mantindrà un confinament nocturn no podent sortir al carrer en els horaris establerts en cada comunitat autònoma després de la declaració de l’estat d’alarma. Els dies 24 i 31 de desembre s’ampliarà l’horari, limitant-se la mobilitat des de les 1.00 hores a les 6.00 hores.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − sis =