25n
25N
25N

La moneda social El Gallet podria irrompre a València

Ja han començat els primers passos per a estudiar com implantar El Gallet a la ciutat

La moneda social El Gallet podria irrompre a València
01/02/2019 -

El municipi de Silla revolucionava la manera d’entendre l’economia amb la posada en marxa del Gallet, la primera moneda social valenciana, que recupera la barata, encara que modernitzat. A través de la web elgallet.es, veïns i veïnes poden oferir qualsevol classe d’objecte o servei, al qual li hauran d’assignar un preu – 1 gallet equivaldria a 1 euro -, al mateix temps que la persona interessada pot adquirir-ho fent ús d’aquesta moneda social que, en cap cas, té validesa per a convertir-se en euros.

La idea era estendre-ho per tota la província de València, una vegada s’haguera posat en marxa el projecte pilot a Silla. Doncs bé, sembla que eixe moment ja ha arribat, i l’Ajuntament de València, a través de responsables de la Junta Municipal del districte Marítim, s’han reunit ja amb el regidor de Participació de Silla, Salva Mestre, per a estudiar de quina manera es pot traslladar aquest model col·laboratiu a la ciutat de València.

València, juntament amb Torrent, Beniparrell, Massanassa, Moixent i, per descomptat, Silla, forma part del grup promotor d’aquesta iniciativa, juntament amb la Diputació de València. Així, tal com ha explicat Salva Mestre, a València Extra, “l’objectiu és anar estenent El Gallet a tots aquests municipis participants per a connectar a més ciutadans en la mateixa xarxa col·laborativa. Les monedes socials, com més territorialitzades, més arrelen. Per això, i després d’implementar en la plataforma les millores necessàries, serà el moment de treballar amb la resta dels socis promotors la seua posada en marxa. Però, és cert, que València ha fet un pas al capdavant per a començar a analitzar la seua incorporació a la ciutat”.

Com funcional El Gallet? La persona usuària, previ registre en la plataforma, disposa tant d’un perfil personal on es reflecteixen les seues ofertes i demandes d’intercanvi, com d’un saldo inicial de 300 gallets, podent acumular fins a un màxim de 600 gallets. “L’experiència a Silla està sent molt positiva, i sabem que anirà creixent a poc a poc. La nostra intenció era recuperar eixe esperit de cooperació veïnal, i crec que l’estem aconseguint”, ha conclòs Salva Mestre. De moment, caldrà esperar que avancen les reunions perquè veïns i veïnes del cap i casal puguen comptar també amb la moneda social valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =

bombers
Valencia activa