25n
25N
25N

Primeres obres de sanejament i adequació en el Xalet de Garín de Burjassot

Primeres obres de sanejament i adequació en el Xalet de Garín de Burjassot
08/02/2021 -

L’Ajuntament de Burjassot, a través de la regidoria d’Urbanisme que dirigeix Manuel Aragó, ha començat a treballar en les primeres actuacions sobre el conegut com a Xalet de Garín i el seu entorn. Va ser el mes de juny quan es va fer pública el finançament de 500.000 euros que el Consistori havia aconseguit per a, en els pròxims dos anys, procedir a la rehabilitació del pintoresc edifici, un antic palauet situat en el Barri de l’Empalme, per a transformar-lo en un futur centre social. Tal inversió procedeix del programa “Reconstruïm pobles”, impulsat per la conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

Així, fa ja uns dies que operaris treballen en les primeres labors en l’edifici a restaurar, unes accions que passen principalment per la neteja, el desbrossament i la retirada de rebles i altres elements d’enderroc que s’han anat acumulant en la construcció, fruit del pas del temps en estat d’abandó. Com va anunciar l’alcalde de Burjassot en el seu moment, comencen ara unes obres amb les quals “avançant en els terminis que marcarem, la redacció del projecte i tots els passos a seguir per a una actuació d’aquest calibre, aconseguirem reconvertir aquest magnífic i peculiar edifici en un nou espai de trobada i activitat per a la ciutadania sense que, per això, perda la seua essència de palauet de principis de segle”. A més, ha continuat el primer edil expressant la seua satisfacció, ja que “l’inici del moviment en el xalet coincideix amb la represa de les obres del soterrament en la zona, dues accions que, sens dubte, contribuiran al particular “renaixement” del Barri de l’Empalme”.

El xalet de Garín, dit així per ser el cognom d’una de les últimes famílies que van ostentar la seua propietat, encara que també conegut com a Xalet del Roser, és un habitatge unifamiliar, de principis del segle XX, amb tipologia xalet – palauet. Es tracta d’un bon exemple dels segons habitatges que es construïen, entre la segona meitat del segle XIX i la primera del segle XX, per a les famílies adinerades de la capital, que buscaven en aquestes construccions un lloc de descans, lliure de contaminació i allunyades de la bullícia de la gran ciutat.

La construcció va passar a ser propietat de l’Ajuntament de Burjassot recentment i, des de llavors, el Consistori ha treballat en la cerca de línies de finançament per a poder dur a terme la seua necessària reconstrucció, ja que l’immoble es troba, des de fa dècades, en estat de desús i abandó. El seu estat va empitjorar després de l’incendi que va patir en l’estiu de 2009, el qual li va fer perdre part del seu volum original.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =