caixa popular

Les primeres dones policia han gaudit de la mascletà

Les primeres dones policia han gaudit de la mascletà
13/03/2018 -

Una representació de les primeres dones que van incorporar-se a la Policia Local de València, l’any 1981, han presenciat la mascletà de hui des del balcó de l’Ajuntament. A més d’aquestes policies, protagonistes d’un documental que narra la seua lluita per conquistar drets, la disparada de la Pirotècnia Crespo d’Alzira, la 13 del calendari oficial de Falles, ha sigut seguida de prop per representants dels mitjans de comunicació que, en concloure l’espectacle pirotècnic, han participat en la tradicional recepció que la corporació ofereix aquests professionals amb motiu de les festes falleres.

Abans d’aquesta recepció, en l’avantsala de la mascletà, l’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha rebut les dones integrants de la primera promoció de Policia Local, 17 representants d’un total de 29 agents que el 3 d’agost de 1981 varen ingressar a l’esmentat cos municipal, “enfrontant-se a les reticències de part de la societat, que no les va acceptar inicialment”.

L’alcalde ha manifestat la seua satisfacció “pel fet que la presència femenina en la Policia Local siga cada volta major, perquè d’eixa manera el cos està molt més d’acord amb la realitat de la ciutat, on hi ha més d’un 50% de dones”. “El nostre objectiu és que el percentatge de dones en la Policia siga similar al que hi ha en la societat”.

Seguidament, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, i l’Intendent General de la Policia Local, José Serrano, han acompanyat fins a la balconada a aquestes dones, protagonistes del documental estrenat recentment, en el marc de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, al Centre Esportiu-Cultural La Petxina. L’esmentat audiovisual “Promoció del 81” narra, en 45 minuts, la incorporació de les dones a la Policia Local de València, on actualment presten servici 211 dones, un 13% del total de la plantilla.

La mascletà de la Pirotècnia Crespo, que ostenta el títol Guinness per la fabricació, muntatge i disparada de la traca més llarga del món, també l’han viscuda des de les dependències municipals, 20 ciutadans i ciutadanes que, per tercer any consecutiu, han sigut triades per sorteig per participar d’aquesta festa de la pólvora des del balcó de l’Ajuntament, al costat de les falleres majors, Rocío Gil i Daniela Gómez, i les seues corts d’honor. Entre altres convidats també estaven el president de Les Corts, Enric Morera.

Pel que fa al col·lectiu faller hui han estat a l’edifici consistorial representants de les comissions de la plaça Eduardo Marquina, Riu Bidasoa-Comte de Torrefiel, Periodista Gil Sumbiela-Assutzena, Isabel la Catòlica-Ciril Amorós, Cases de Bàrcena, General Barroso-Litògraf Pascual Abad, i Mestre Arambul Sanz-Campanar.

Demà, dimecres 14, la mascletà anirà a càrrec de la Pirotècnia Zarzoso d’Altura. Està previst que al balcó es donen cita els membres del Llevant Unió Esportiva. Entre els invitats també estaran els representants de l’avió faller, la consellera de Sanitat, Carmen Montón, i responsables del govern d’Aragó.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − deu =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris