La Diputació organitza les primeres jornades de composició i tècnica de direcció musical

Aquestes jornades formatives s’emmarquen dins del 43é Certamen de Bandes de la Diputació de València, amb l’objectiu de convertir-lo en un punt d’encontre professional, d’intercanvi i aprenentatge

Guardar

MASTERCLASS MERCEDES PADILLA XAVIER RIUS 2
MASTERCLASS MERCEDES PADILLA XAVIER RIUS 2

La Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència acull, els dies 13, 14 i 15 de maig, les classes magistrals de Composició i Tècnica de Direcció Musical, impartides per la compositora, i la primera dona directora d’orquestra a Espanya, Mercedes Padilla i organitzades per l’àrea de Cultura de la Diputació de València. Aquestes jornades formatives tenen per objectiu aprofundir en la formació dels directors i directores d’orquestra en la seua tècnica de direcció i composició; així com fomentar la participació de les dones en el món de la direcció musical, donant suport a les dones perquè assolisquen una incorporació als llocs directius directament proporcional a la seua implicació en el món de la música.

Aquestes classes magistrals, emmarcades en el 43é Certamen de Bandes de la Diputació de València, responen, per primera vegada, a les peticions dels i les professionals del món de les bandes de música per a reforçar el certamen amb un interessant vessant formatiu. Així, el 43é Certamen de Bandes, que es presentarà el pròxim dimecres 15 de maig al Palau de la Música i que es celebrarà entre els dies 18 i 19 de maig, també al Palau, es consolida com un punt d’encontre professional, d’intercanvi i d’aprenentatge.

El programa lectiu de les Classes Magistrals de Composició i Tècnica de Direcció Musical es centrarà, al llarg dels tres dies, en què els i les alumnes puguen adquirir la tècnica de la direcció d’orquestra, cor i banda; desenvolupar la capacitat comunicativa a través del gest; aplicar el coneixement de la tècnica per a solucionar els diferents problemes que plantegen les obres; planificar adequadament un assaig per a obtenir un òptim aprofitament del temps; i interpretar els diferents elements que configuren la partitura des del punt de vista de la direcció. En la part relacionada amb la composició, Padilla es centrarà en les tècniques imitatives, les formes musicals i l’anàlisi estètica, formal, harmònica i contrapuntuística del repertori proposat, format per peces de Mozart, Beethoven, Brahms, Chueca i David Penadés-Fasanar.

Mercedes Padilla és tot un referent femení en la món de la música. Ha estat professora, des de 1976, del Real Conservatorio Superior de Música de Madrid i ha exercit la docència en la càtedra ‘Contrapunt i Fugida’ i, des de 2006, en la càtedra de ‘Direcció d’ Orquesta’. En 1984 va fundar l’Orquesta de Cámara Villa de Madrid i, des de la seua presentació al Teatre Real, ha desenvolupat una intensa activitat de concerts al capdavant d’aquesta orquestra i d’algunes de les més importants orquestres del país. També és diplomada en Estudis Avançats per la Universitat SEK i doctora per la IE University, i ha guanyat nombrosos premis, com ara els d’Harmonia i Composició del Real Conservatorio de Música de Madrid, el Premi Nacional Comúsica i el del Consejo de la Mujer de Majadahonda.

Arxivat a:

Destacats