25n
25N
25N

Centres de salut i consultoris concerten 350.686 cites telefòniques i 304.908 presencials en la primera setmana amb doble modalitat

Centres de salut i consultoris concerten 350.686 cites telefòniques i 304.908 presencials en la primera setmana amb doble modalitat
18/05/2021 -

Els centres d’Atenció Primària de la Comunitat Valenciana han concertat un total de 350.686 cites telefòniques i 304.908 presencials en la primera setmana en la qual s’ha pogut triar entre les dues modalitats a través de l’APP GVA+Salut, la web de Sanitat, telefonant al centre mèdic o al telèfon addicional 961 839 000.

Aquest primer balanç, per a la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, és positiu: “Segons el problema que necessita resoldre, la persona pot optar per l’atenció telefònica o per la presencial quan demana cita en Primària a través de l’APP, la web o per telèfon. Són formes complementàries d’atenció i les dues estan tenint un bon acolliment per part de la ciutadania”.

En aquest sentit, Barceló ha destacat que “les cites telefòniques s’han consolidat entre la població per a resoldre problemes que no necessiten atenció presencial, especialment en Medicina de Família i Pediatria”.

Això és així perquè, durant l’època més dura de la pandèmia, l’atenció telefònica ha permés als usuaris comunicar-se amb els professionals sanitaris per a resoldre dubtes puntuals, conéixer resultats d’exploracions complementàries o rebre informació d’interconsultes amb altres especialistes.

A més, via telefònica, s’han desenvolupat consultes clíniques en situacions en les quals no es requeria atenció presencial per tractar-se d’un problema ja conegut, valorat en consultes anteriors i/o que no requeria exploració física; s’ha fet el seguiment i control de problemes crònics (monitoratge de pes, tensió arterial o control glucèmic); s’ha vigilat el compliment de pautes d’alimentació i exercici físic i s’han desenvolupat activitats d’educació, reforç i millora del coneixement de la malaltia per part del pacient i el seu autocontrol.

Respecte a les consultes telefòniques, el 71% ha sigut per a Medicina de Família; 18% per a Infermeria, 10% per a Pediatria i l’1% restant per a la matrona. La majoria de cites per a assistència telefònica (86%) s’han concertat cridant al mateix centre de salut o acudint al taulell, la via de petició predilecta, per davant de l’APP GVA+Salut (8%) i la web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública (5%), en l’URL http://www.san.gva.es/cita_previa/citaprevia_general_cas.html

Els patrons es reprodueixen en les consultes presencials: la meitat ha sigut per a Medicina de Família, seguida d’Infermeria (39%); un altre 9% ha sigut consultes de Pediatria i l’1% restant per a veure a la matrona o al matrón. La majoria de les consultes presencials (en concret, 264.586) també s’han tramitat telefonant als mateixos centres o anant al taulell, un altre 9% a través de l’aplicació per a telefonia mòbil GVA+Salut i un 4% s’ha gestionat a través de la web. A aquestes vies de sol·licitud de cita cal sumar el telèfon addicional 961 839 000, al qual es pot recórrer en cas d’estar saturada la línia del centre i que ha concertat un total de 147 cites presencials des del dilluns passat.

En qualsevol cas, “l’objectiu és optimitzar l’assistència, prevenir que hi haja un nombre major de persones en els centres d’Atenció Primària i evitar a la ciutadania desplaçaments innecessaris”, ha assenyalat la consellera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + dos =