25n
25N
25N

El taxi serà considerat com a transport públic en la nova Ordenança de Mobilitat

El taxi serà considerat com a transport públic en la nova Ordenança de Mobilitat
17/01/2019 -

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, junt amb diverses associacions del sector del taxi, han participat aquest matí en la constitució de la Mesa de Treball del Sector del Taxi, en la qual s’ha establit un calendari de reunions periòdiques per a tractar les diferents qüestions relacionades amb el compliment de la normativa vigent i la tramitació de la nova Ordenança de Mobilitat.

«Hui ha tingut lloc la primera reunió de la Mesa de Treball del Taxi que hem constituït amb diferents associacions del sector, en la qual s’ha analitzat diferents qüestions i en la qual hem previst un calendari de reunions periòdiques durant els pròxims mesos», ha assegurat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. «Considerem el taxi com a transport públic per primera vegada en la nova ordenança», ha afegit.

El regidor de Mobilitat Sostenible també ha explicat que la Mesa de Treball ha estudiat els mètodes de treball respecte a la regulació de les VTC (Vehicle de Transport amb Conductor). «La nova ordenança plasmarà una disposició addicional, en la qual quedarà recollida que l’Ajuntament vetlarà pel compliment de la proporció entre el taxi i les VTC, tal com recull l’últim Decret llei aprovat pel Govern i l’article 5 de la Llei del Taxi, aprovada en 2017», ha argumentat.

«La pròxima reunió se celebrarà en febrer quan, previsiblement, la nova Ordenança de Mobilitat es trobe en període d’al·legacions, en el qual aquestes associacions podran proposar modificacions per a millorar aquest text», ha explicat.

Per la seua part, el president de la Federació Sindical del Taxi de València, Ferran del Molino, ha expressat el seu agraïment a la Regidoria de Mobilitat i a l’Ajuntament per «la implicació i el compromís que mostra amb el sector del taxi». «València serà pionera en la gestió de la interpretació de les modificacions normatives; estem convençuts que la Mesa de Treball serà positiva per a tots els sectors», ha afegit.

De la mateixa manera, el representant de l’Associació Gremial de Taxis de València, Ismael Larráez, ha recalcat que «és necessari que els matisos de la reunió es porten a bon terme» i que «el taxi, els autobusos i les VTC posseeixen comeses diferents».

NOVA ORDENANÇA MUNICIPAL

Durant la reunió celebrada el passat 30 de novembre, la Junta de Govern Local va aprovar el projecte de la nova Ordenança de Mobilitat, que va quedar confirmat en l’últim ple municipal. Ara, la Regidoria de Mobilitat Sostenible treballa en la inclusió d’una disposició addicional que garantisca el compliment de la Llei del Taxi i la seua proporció respecte a les llicències VTC.

«Aquesta disposició addicional ens permet avançar en la missió de vetlar pel compliment de la llei de proporció i que, per tant, existisca una clara diferenciació entre els transports que donen un servei públic i un altre discrecional», ha explicat Giuseppe Grezzi.

«La gestió de la Llei del taxi, en aquests moments, és competència autonòmica. És amb l’aprovació de l’últim Decret llei quan els ajuntaments poden assumir aquestes competències. És per això que estem al principi del camí», ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 4 =

bombers
CCCC
bombers