25n
25N
25N

Primera promoció de vivenda pública de lloguer assequible a València

Primera promoció de vivenda pública de lloguer assequible a València
16/01/2020 -

La regidora de Vivenda, Isabel Lozano, ha anunciat hui que el solar del carrer dels Juristes es convertirà en un projecte municipal de construcció d’habitatge públic de lloguer assequible. Es tracta de la primera promoció que gestionarà la regidoria de Vivenda, i que, segons Lozano, conforma “una peça més dins de la voluntat que tenim d’anar incrementant l’oferta de lloguer assequible a la ciutat” i servirà “per a revitalitzar i reurbanitzar el barri, i que vinga nou veïnat”.

El solar del carrer dels Juristes, propietat de l’Ajuntament de València després d’una expropiació, porta “prop de 30 anys sense cap projecte per a ell, i per això volem mobilitzar la seua utilització”, ha explicat la regidora de Vivenda, Isabel Lozano. L’edil, qui ha manifestat sentir-se “orgullosa” per ser la primera promoció d’Habitatge Públic liderat per la seua regidoria, ha subratllat que el projecte que es duga a terme “haurà de conservar una sèrie de troballes arqueològiques, ja que era un antic palau tardogòtic que va ser derrocat en els anys 80”. Encara que aquests elements seran determinats pel Servici d’Arqueologia de l’Ajuntament de València, els qui duran a terme l’estudi que es requereix, un d’ells serà “un pati antic on hi havia una escala” segons ha informat Lozano.

“Volem començar enguany l’estudi arqueològic i mentrestant anar redactant el projecte”, ha assegurat Lozano. La regidora de Vivenda ha avançat que “hi haurà un pati que serà visitable i accessible per a qualsevol persona en uns horaris determinats”. Així mateix, ha subratllat que el projecte “no és una acció aïllada”, ja que “tenim previstes accions conjuntes entre les regidories de Vivenda i Patrimoni de mobilitzar solars d’ús residencial per a promoure la construcció d’habitatge públic de lloguer assequible”.

RESIDENCIALITZAR CIUTAT VELLA

La regidora Lozano ha incidit en la importància de fomentar la vivenda d’ús habitual en un barri com el de Ciutat Vella. L’Ajuntament disposa únicament d’aquest solar en el centre “i ha arribat el moment d’aprofitar-lo per a la creació d’habitatge públic amb lloguer assequible després de més de 30 anys paralitzat”, ha dit.

Per la seua part, la cap del Servici d’Arqueologia de l’Ajuntament de València, Pepa Pascual, ha vaticinat que “trobarem troballes arqueològiques des de l’època fundacional fins ara com de l’època romana, de la visigoda o de la islàmica”. “L’actuació permetrà poder documentar les troballes del palau que encara ens queden”, ha prosseguit Pascual, qui ha explicat que els passos a seguir són “primer fer un projecte d’intervenció arqueològica, valorar-lo, i després fer la contractació per a la intervenció perquè són molts metres”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 15 =