caixa popular

20 ciutadans elegits per sorteig han gaudit des del balcó de la primera mascletà

20 ciutadans elegits per sorteig han gaudit des del balcó de la primera mascletà
01/03/2018 -

La primera mascletà del mes de març l’ha protagonitzada la Pirotècnia Peñarroja, de la Vall d’Uixò. Aquesta empresa ha sigut l’autora de l’espectacle que han presenciat en primera línia, al balcó de l’Ajuntament, 20 ciutadans i ciutadanes que, per tercer any consecutiu, han sigut triats per sorteig per participar de la festa des d’aquest emplaçament simbòlic, al costat de les falleres majors, Rocío Gil i Daniela Gómez, i les seues corts d’honor.

En concloure la disparada, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat la seua satisfacció “per sentir l’olor de la pólvora amb el qual el pirotècnic de la Vall d’Uixó obri tradicionalment el calendari de mascletaes de març”. “Peñarroja ens anuncia que ja estem en Falles”, ha assegurat el primer edil que, d’altra banda, ha afegit que durant aquest espectacle “ha funcionat tot correctament: Les mesures de protecció i de seguretat”.

L’alcalde ha aprofitat l’ocasió per a dirigir-se tota la ciutadania i explicar que les mascletaes necessiten mesures de seguretat i de protecció, i vies d’evacuació en el cas que passe alguna cosa. “Per això -ha aclarit- des de fa molts mesos hem estat treballant perquè la gent tinga el grau màxim de seguretat, i també de neteja, que volem que siga molt ràpida i efectiva”, ha aclarit. Amb aquest objectiu, estem incentivant la recollida d’envasos mitjançant sortejos perquè la gent que col·labore.

Per la seua banda, el pirotècnic Pepe Nebot, en nom de l’empresa Peñarroja, ha expressat la seua “emoció pel ‘ritme i la contundència’ de la mascletà que ha dedicat “a la festa”, en la que participa amb mascletades a la plaça de l’Ajuntament des de fa 25 anys, 23 dels quals ha disparat el dia 1 de març.

Entre els espectadors que han gaudit la de hui des del balcó també estaven les Juntes Locals Falleres de la Vall d’Uixó i Silla i un total de set falles de la ciutat de València, així com la diputada a les Corts Mari Carmen Sánchez, i el diputat al Congrés Toni Cantó.

En companyia de l’alcalde Joan Ribó i del regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, també s’ha acostat al balcó els representants del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Xufa de València, que prèviament ha sigut rebut al Saló de Cristall, on durant les festes falleres es visibilitzarà aquest producte valencià.

En aquest espai també s’ha presentat hui un vídeo promocional del valencià editat per la Diputació de València “per a difondre l’ús de la llengua pròpia en la festa”, tal com han reivindicat el diputat de Cultura, Xavier Rius, i el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset. Aquest vídeo, centrat a la indumentària fallera, es fa ressò de quatre conceptes molt arrelats a les falles: germanor, emoció, comboi i festa.

La mascletà de demà, divendres 2 de març, la dispararà Pirotècnia Zaragozana que, procedent de Saragossa, ja va disparar fa dos anys a la plaça de l’Ajuntament.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + divuit =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018