25n
25N
25N

La primera fase de la Línia 10 finalitzarà al desembre

Les obres de la primera fase de la Línia 10 de Metrovalencia començaven a l’abril amb un termini d’execució de set mesos i mig

La primera fase de la Línia 10 finalitzarà al desembre
28/10/2019 -
NOTÍCIES RELACIONADES

Continuen les obres de la Línia 10 de Metrovalencia que, en un futur, connectaran el barri de Natzaret amb el centre de la ciutat. La primera de les cinc fases arrancava el passat mes d’abril amb un pressupost inicial de més de 3 milions d’euros. En aquesta primera fase, les obres s’estan concentrant en la construcció de l’eixida en rampa de l’estació Amado Granell fins a connectar-la amb la primera parada en superfície de Germans Maristes.

Amb un termini d’execució previst en set mesos i mig, s’espera que, el mes de desembre, es concloguen les obres de la primera fase de la Línia 10. No obstant això, encara quedaran per executar quatre fases més fins a la inauguració d’aquesta nova línia de metro, que s’estendrà al llarg de 5 quilòmetres amb un total de 8 estacions – 3 subterrànies i 5 en superfície -.

Cal recordar que les obres d’aquesta línia de metro començaven l’any 2006 amb el propòsit d’unir el barri de Torrefiel amb el centre, finalitzant a la Ciutat de les Arts i les Ciències. No obstant això, aquest projecte es paralitzava, cinc anys després, per falta de pressupost, malgrat haver invertit al voltant de 200 milions d’euros.

Des de llavors, aquesta infraestructura ha romàs oblidada fins ara. Així, l’objectiu de la Generalitat Valenciana és completar els treballs previstos en 2021. Per a això, el projecte està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

En l’actualitat, es treballa tant en la construcció de la rampa de connexió del túnel de l’estació d’Amado Granell, com en el tram tramviari, en superfície, fins a la ubicació de la nova parada de Germans Maristes. No obstant això, la construcció de la nova parada en superfície de Germans Maristes, situada al carrer Amado Granell, comporta també l’adequació de la urbanització de l’entorn.

D’aquesta manera, en aquesta primera fase es contempla instal·lar el tram tramviari de l’encreuament del carrer Antonio Ferrandis, que es va retirar, en el seu moment, per a facilitar la circulació dels vehicles, com executar les obres corresponents a l’equipament de les parades o la senyalització, entre altres actuacions necessàries.

Quan la Línia 10 estiga acabada, suposarà un pas molt important per al barri de Natzaret, que posarà punt final a anys d’aïllament. I és que com recordava en el seu moment l’alcalde de València, Joan Ribó, “aquest barri ha estat aïllat de la mar pel creixement del Port; aïllat de la ciutat per les grans infraestructures; aïllat dels pobles veïns de Pinedo i La Punta; i aïllat de l’horta”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =

CCCC
activem alfafar