25n
25N
25N

Es convoca la primera edició de la Beca Vicente Blasco Ibáñez

Es convoca la primera edició de la Beca Vicente Blasco Ibáñez
31/05/2020 -

L’Ajuntament ha convocat la primera edició de la Beca Vicente Blasco Ibáñez, destinada a la investigació sobre la figura, obra i llegat de l’escriptor. També ha obert el termini per a la presentació de sol·licituds per accedir a la Beca Velázquez, que facilita la realització d’un projecte artístic amb una estada d’estudis a les instal·lacions del referit centre a Madrid i una dotació de 16.000 €. La regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, ha informat hui d’aquestes dues ajudes «impulsades amb la intenció de potenciar la creació i el patrimoni artístic cultural dels valencians i valencianes».

La convocatòria per presentar-se a la Beca Vicente Blasco Ibáñez, que compta amb una dotació econòmica de 6.000 euros, romandrà oberta fins al 27 de juny; i la de la Beca Velázquez fins al 26 de juny.

La primera, creada en el marc del conveni subscrit amb la Fundació Centre d’Estudis Vicente Blasco Ibáñez en 2019, «té la vocació de fomentar el llegat i la memòria de l’insigne novel·lista en la societat actual, i vetlar pel manteniment de la Casa Museu i la seua dinamització». En paraules de la regidora, «la posada en marxa d’aquesta beca suposa un suport a la investigació, que s’ha fomentat des del centre des del seu origen, però que a partir d’ara disposarà de recursos específics assignats, amb la particularitat que els treballs no han de desenvolupar-se necessàriament sobre fons de la Casa Museu, podent centrar-se en altres aspectes de la polifacètica vida i obra de l’escriptor». La persona beneficiària disposarà de sis mesos per dur a terme el seu treball.

D’altra banda, la Beca Velázquez ha sigut impulsada, un any més, dins de l’acord amb la Casa de Velázquez (depenent del Ministeri d’Educació de la República Francesa) «i permet al guanyador o guanyadora a desenvolupar una estada d’estudis amb un fructífer intercanvi d’idees i creativitat amb altres artistes», tal com ha recordat Tello.

Les bases de les dues convocatòries estan publicades a la web municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =

torrent