caixa popular

Primera comissió de treball del Consell Ciutadà de Medi Ambient

Primera comissió de treball del Consell Ciutadà de Medi Ambient
26/03/2018 -

Hui se sumen oficialment al nou Consell Municipal de Medi Ambient les entitats Ecologistes en Acció, Acció Ecologista Agró, SEO Birdlife i Unió de Consumidors de València. Conjuntament amb l’Ajuntament, crearan la primera comissió de treball d’aquest òrgan que està dedicada a l’estudi de la Nova Gestió de la Jardineria Pública de València.

D’aquesta manera, s’acompleix a l’acord que es va aprovar per unanimitat el passat 26 de gener de 2017 en sessió plenària de l’Ajuntament. La nova comissió de treball tindrà com a funció elaborar informes, propostes i realitzar aquelles activitats que es consideren convenients per a l’estudi de la nova gestió de la jardineria pública a la ciutat.

La regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano ha destacat el treball del Govern Municipal “per obrir a la participació d’associacions locals, organitzacions ecologistes, partits polítics o altres organismes públics la protecció i defensa del medi ambient”.

PLANTACIÓ ECOLÒGICA AL CARRIL-BICI DE BLASCO IBÁÑEZ

L’Ajuntament va instal·lar al seu dia una nova plantació ecològica d’herbàcies a un dels costats del carril bici que circula per l’avinguda de Blasco Ibáñez. Tal com ha explicat la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, “ara se’n veuen els resultats: adornem aquest espai fent ús d’una jardineria urbana ecològica i donem resposta a les queixes dels usuaris i usuàries d’aquesta via que mostraven el seu malestar per les contínues invasions de branques i troncs de l’anterior plantació”.

Soriano ha subratllat que “per tal de contribuir a crear una ciutat més sostenible és primordial l’aplicació de principis de sostenibilitat en la gestió i manteniment dels espais verds, en la mesura que la jardineria és una activitat que consumeix recursos, genera residus i pot tindre una incidència ambiental negativa sobre l’ecosistema urbà”. “Per això, és molt important crear aquestes zones de vegetació espontània i és molt positiu crear o preservar extensions de terreny cobertes amb plantes herbàcies silvestres diferents de les gespes convencionals. Aquestes proporcionen recer, tranquil·litat i aliment a nombroses espècies d’insectes i aus positives per a la biodiversitat de la ciutat”, ha afegit la regidora.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − sis =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris