25n
Orgull
Orgull

Unes setmanes perquè la primera comissària específica a atendre casos de violència de gènere òbriga les seues portes a València

L’Oficina de Denúncies i Assistència de Violència de Gènere se situarà a la Ciutat de la Justícia

Unes setmanes perquè la primera comissària específica a atendre casos de violència de gènere òbriga les seues portes a València
27/03/2019 -

En tan sols dues setmanes, la primera comissària específica per a atendre víctimes de violència de gènere obri les seues portes a València, concretament, a la Ciutat de la Justícia. Les instal·lacions, de 197 metres quadrats, comptaran tant amb un espai destinat, exclusivament, a les exploracions del mèdic forense adscrit al jutjat de guàrdia, com un despatx per a facilitar la comunicació entre les víctimes i els lletrats, que realitzaran l’assistència de forma gratuïta, a través del torn d’ofici.

Així ho ha explicat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, que també ha informat del personal amb el qual comptarà aquesta nova i pionera comissària: nou dones policia especialitzades en l’atenció a les víctimes de violència de gènere, un psicòleg i un treballador social, que estaran operatius des de les 9.00 fins a les 21.00 hores.

A més, un punt destacat és que aquesta Oficina de Denúncies i Assistència de Violència de Gènere serà un espai que “proporcionarà seguretat a la denunciant”, amb l’objectiu que s’atrevisca a assenyalar a l’agressor. Per a això, a més que les agents de policia no portaran uniforme, també s’ha reservat una sala d’espera amb pantalla de televisió i una zona de jocs per als menors.

Aquesta comissària serà l’encarregada de recollir les denúncies per al seu posterior trasllat a la Prefectura Superior de la Comunitat Valenciana, que és l’encarregada de portar avant la investigació. Així mateix, cada denúncia anirà acompanyades pels informes que realitzaran tant el psicòleg i el treballador social, com el mèdic forense.

Per a la consellera, aquest model de treball compartit permetrà dur a terme la valoració del risc de la víctima mitjançant el sistema Viogen, que qualifica el risc de la víctima en baix, mitjà i alt. D’aquesta manera, les víctimes eixiran d’aquesta comissaria amb les mesures de protecció que es consideren necessàries.

L’objectiu, si aquesta comissària pionera a València funciona correctament, serà traslladar aquest model a altres ciutats valencianes per a protegir des del primer moment a les víctimes de la violència de gènere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + quinze =