25n
Orgull
Orgull

Ribó celebra l’impuls de la primera autopista ferroviària entre València i Madrid

Ribó celebra l’impuls de la primera autopista ferroviària entre València i Madrid
29/06/2021 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha celebrat hui l’impuls de la primera autopista ferroviària que permetrà el transport en trens entre València i Madrid dels remolcs dels camions que arriben al Port. Així s’ha plantejat en la reunió del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València (APV), amb el vot favorable de l’alcalde, que ha posat èmfasi en la “necessària” activació d’un nou conveni entre l’Ajuntament, la Generalitat i l’esmentat organisme públic encarregat de la direcció del Port, davant la caducitat de l’anterior conveni. Joan Ribó ha apostat per un conveni que permeta “l’agilitat de la gestió quotidiana” i alhora permeta el desenvolupament definitiu d’aquesta zona de l’antiga dàrsena de la ciutat com un espai públic obert a la innovació, i a la nàutica, i com un eix cultural d’ús ciutadà”.

Joan Ribó ha realitzat aquestes declaracions en concloure la reunió del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València, que s’ha celebrat a l’edifici del Rellotge, on ha ressaltat la creació de la primera autopista ferroviària entre València i Madrid. “Soc un fervent partidari del transport de mercaderies en tren, pels seus avantatges en matèria de sostenibilitat i també econòmics, i ens hem de felicitar perquè en el Port de València tinga més presència el ferrocarril, amb aquesta iniciativa i amb l’impuls de la línia Sagunt-Terol-Saragossa”.

D’altra banda, l’alcalde Joan Ribó ha sol·licitat que, davant la finalització del conveni del Consorci 2007 que gestiona la Marina de València, es prepare un nou acord conformat per l’Ajuntament, la Generalitat i l’APV, per a “establir mecanismes i facilitar les autoritzacions administratives que permeta agilitzar els terminis de la contractació, per exemple, i més tenint en compte que en 2022 celebrarem la Capitalitat Mundial del Disseny a València, que tindrà un dels seus centres neuràlgics a la Marina, com a espai d’innovació, referent dins i fora de la ciutat”.

“Innovació, esport i cultura són les línies de treball que vam començar en 2015 per a revitalitzar la zona i els barris del districte dels Poblats Marítims adjacents, i que s’han demostrat exitoses per a la ciutat”, ha recordat Ribó, en argumentar que “per arribar a eixe nou conveni, caldrà un període de transició en què s’ha d’acabar d’amortitzar tot el deute pendent derivat de la celebració de la Copa Amèrica”. “El nou conveni ha de contemplar elements d’agilitat en la gestió quotidiana, per tal que els reptes de cada dia puguen ser afrontats i resolts amb rapidesa”, ha afegit “conscient de, per exemple, la necessitat d’alleugerir les peticions de les empreses radicades a la dàrsena”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − onze =