València celebra el seu primer World Paella Day amb degustacions en la Plaça de l'Ajuntament

La paella, el quart plat més cercat del món per Internet

València celebra el seu primer World Paella Day amb degustacions en la Plaça de l'Ajuntament
20/09/2018 -

València celebra el seu primer Dia Mundial de la Paella, que té com a objectiu projectar la nostra ciutat com a destinació gastronòmica internacional. Així, sota el nom World Paella Day, al llarg del matí, la Plaça de l’Ajuntament acollirà una gran festa amb música en directe, animacions audiovisuals i un showcooking. Tot pensat per a posar en valor un dels plats estrella dels valencians: la paella.

No obstant això, el punt fort del World Paella Day, sens dubte, serà la degustació de fins a nou tipus de paella de la Comunitat Valenciana, que els assistents podràs provar des de les 11.30 fins a les 13.30 hores. Els restaurants Bon Aire (El Palmar), La Granja i Ri-Ra (Sueca), la xef Chabe Soler (La Ferrera, Pinedo) i el Centre de Turisme de València cuinaran les diferents paelles com a mostra de la versatilitat d’aquest plat gastronòmic tan valencià.

A partir d’ara, cada 20 de setembre, València celebrarà el Dia Mundial de la Paella, que compta amb un hashtag propi – #worldpaelladay – per a compartir la paella amb la resta del món perquè, tal com ha explicat la regidora de Turisme, Sandra Gómez, es vol aconseguir que “qualsevol ciutadà, des de Nova York fins a Tòquio, puguen fer la seua pròpia versió de la paella i compartir-la també per les xarxes socials”.

I és que com ha dit el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, la paella no és solament “l’epicentre de la tradició gastronòmica valenciana, i un element vertebrador de la gastronomia de la Comunitat Valenciana”, sinó que a més “des d’una perspectiva turística, la paella és un element clau per a posicionar València i la Comunitat Valenciana com una destinació gastronòmica i de referència de la dieta mediterrània en l’àmbit nacional i internacional, així com fer valdre l’horta i la riquesa agroalimentària de la regió i articular una atractiva i extensa agenda anual d’esdeveniments gastronòmics amb la implicació del conjunt dels agents del sector”.

La paella, un dels plats més cercats per Internet

La paella és el plat més cercat en Internet a Espanya i el quart a tot el món, segons l’Estudi Internacional de la Paella d’Originalpaella.es i l’Escola d’Arrossos i Paella Valenciana, superant als espaguetis, les hamburgueses, el cuscús o els sàndwitxs.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 13 =

sagunt a escena 2019
turismo salou