25n
25N
25N

Naix ‘Trinquet’, el primer videojoc de pilota valenciana

El videojoc pretén que els joves coneguen la pilota valenciana, així com fomentar el valencià

22/02/2019 -

Posar-se en la pell d’un pilotaire enmig d’una partida ja és possible. Tal com van presentar el passat dimecres el President de Les Corts Valencianes, Enric Morera, i el Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, la pilota valenciana pot presumir de tindre el seu primer videojoc,‘Trinquet’, un espai que submergeix els jugadors en l’adrenalina i l’esforç del Trinquet de Pelayo.

Es tracta d’un videojoc multilingüe en valencià, anglés, castellà, francés i neerlandés per a mòbils i tauletes gratuït que pretén promocionar aquest esport i el valencià. José Daniel Sanjuan Martínez, president de la Federació de Pilota Valenciana, assegura que “és una iniciativa molt positiva perquè va a servir perquè la gent jove sobretot conega aquest esport i, a més, és molt xulo”.

I és que ‘Trinquet’ permet que els jugadors puguen escollir entre 9 pilotaires de referència de diferents períodes, com Puchol II, Genovés II, Rovellet, Soro III o El Nel de Murla per a fer una partida en la modalitat d’escala i corda. A més, els usuaris poden personalitzar les característiques físiques dels seus esportistes per a aprofitar totes les possibilitats de guanyar.

Així mateix, obri una finestra a la cultura i la història de la pilota valenciana, ja que inclou tests, informació, reglament i material didàctic. Josep González, director d’una de les empreses que ha llançat aquesta idea, Caironat, explica que espera que aquest esport valencià es treballe als instituts des d’aquesta finestra perquè “l’objectiu és difondre el patrimoni i el vocabulari vinculat a l’escala i corda perquè els més joves ho coneguen”.

González indica també que a poc a poc s’introduirà la possibilitat d’elegir entre tots els trinquets de la Comunitat Valenciana i el dels valencians i valencianes de San Juan, a l’Argentina. Segons ha confirmat, també es treballarà per a incloure més pilotaires destacats i modalitats de joc, encara que depén de l’acolliment que tinga.

En aquest sentit, Daniel Sanjuan assegura que la Federació de Pilota Valenciana li donarà un fort impuls perquè serà clau per a visibilitzar aquest esport i que ell, que ja ha jugat, recomana provar-lo perquè “no és difícil i és un joc molt atractiu que mostra els principals colps de la pilota en un trinquet que sembla molt real perquè està molt ben fet”. “Les noves tecnologies i tot el que modernitze la pilota valenciana suposa un treball molt important. És fonamental innovar al voltant d’una partida”, ha destacat.

‘Trinquet’ pot descarregar-se de forma gratuïta en App Store i Google Play o a través de la seua pàgina web i és un projecte innovador de Caironat, 2i2 Quatre, Sobil Ventures i Miralles Estudi Digital en què col·labora l’Institut Valencià de Cultura (IVC), la Generalitat Valenciana (GVA), la Diputació de València, À Punt Mèdia, l’Ajuntament de València, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Pollos Planes, Balearia, Caixa Popular, la Fundació José Luis López, la Fundació de Pilota Valenciana i el Museu de la Pilota ‘El Genovés’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − huit =

caixaontinyent
Informacion coronavirus