25n
25N
25N

Arriba el primer testament intel·ligent per a llegar els perfils socials i els diners electrònics

Aquest testament de ‘Mi Legado Digital’ es troba en fase beta

Arriba el primer testament intel·ligent per a llegar els perfils socials i els diners electrònics
04/06/2018 -

‘Mi Legado Digital’, una empresa alacantina, ha desenvolupat el primer testament intel·ligent d’Espanya, que encara es troba en fase beta. Una solució eficient per a llegar tant els continguts digitals, amb l’objectiu que no es queden ‘sense amo’ els arxius dels núvols o els perfils socials, però també per a traspassar els diners dels sistemes electrònics de pagament, tan utilitzats actualment, com Paypal o Bitcoins, així com actius digitals amb valor econòmic. I és que en la generació de les noves tecnologies, aquesta proposta innovadora no podia tardar a arribar.

Aquest peculiar testament, que compta amb el suport econòmic dels Fons Feder, utilitza la tecnologia ‘blockchain’, que aconsegueix reduir les possibilitats de manipulació i frau; millora el seguiment de la informació i permet la seua transferència sense necessitat d’intermediaris; i afig verificabilitat i auditabilitat a les transaccions digitals. En definitiva, dota al testament d’una major confidencialitat i inalterabilitat de qualsevol informació personal o sensible dels usuaris.

Aquesta innovadora tecnologia es combina amb serveis basats en una infraestructura de clau pública, com a serveis de lliurament electrònic certificat o segells de temps electrònic, però també amb la participació de la figura del notari, sempre que siga necessari. I és que, a pesar que aquest testament digital no necessitarà intermediaris, la veritat és que el notari compleix un rol essencial, ja que no solament farà el testament, sinó que podrà intervenir quan es processa a la transferència dels continguts digitals.

L’usuari podrà decidir qui i de quina forma es fa ús dels arxius del núvol, els perfils socials i els diners electrònics

Aquesta empresa alacantina s’ha proposat donar resposta a qüestions com qui o de quina forma gestionarà les fotos, els textos o les fotografies d’un mort que segueixen allotjades en el núvol, així com els seus crèdits sobre música o pel·lícules o qualsevol altre actiu digital amb valor econòmic, entre altres qüestions del món digital.

La societat està canviant, i les seues necessitats també evolucionen. ‘Mi Legado Digital‘ ha sabut aprofitar aquest buit legal en el panorama nacional. D’aquesta manera, i per a impulsar un projecte amb totes les garanties d’èxit, han comptat amb NodalBlock, una empresa especialitzada en la tecnologia ‘blockchain’, amb assessoria jurídica i amb un equip informàtic especialitzat a desenvolupar plataformes digitals complexes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =

CCCC
torrent