caixa popular

El primer far del món construït íntegrament amb materials compostos està a València

Aquest far ha quedat finalista en els premis anuals d’innovació de IABSE

El primer far del món construït íntegrament amb materials compostos està a València
06/10/2017 -

València ha quedat finalista en els premis anuals d’innovació en el disseny i la construcció, organitzats per l’Associació Internacional d’Enginyera Estructural (IABSE) en Vancouver, Canadà, que es realitzen des de l’any 1983, gràcies al nou far del Port de València. Un far pioner en el món, ja que és el primer que es construeix, íntegrament, amb materials compostos, com la fibra de carboni i la fibra de vidre, que li confereix un pes de tan sols 3.000 quilos.

Aquest reconeixement del nou far, dissenyat per l’arquitecte Ignacio Pascual, director d’Infraestructura de l’Autoritat Portuària de València, se suma ja a un altre important guardó que es va obtenir en els JEC World Innovation Awards de 2016, un dels més importants del món en l’àmbit dels materials compostos.

I és que els materials compostos que formen el far no solament requereixen un menor manteniment i li atorguen a l’estructura una major resistència als ambients marins al no veure’s afectats per la corrosió, sinó que a més redueixen en un 20% les emissions de diòxid de carboni. Una gran iniciativa per a conservar el medi ambient, que es veu reforçada per la instal·lació de tecnologia LED, un aerogenerador d’eix vertical, que redueix el consum elèctric, i deu panells solars, que li proporcionaran una vida útil de cent mil hores.

A la construcció d’aquest far, s’han sumat tècnics de l’Institut Valencià de la Construcció, AIDICO, i de l’Institut Tecnològics del Plàstic, AIMPLAS. Així mateix, es va contractar la construcció de l’estructura a Acciona Infraestructures, que va muntar cadascuna de les peces en el seu centre I+D de Madrid. Finalment, es va necessitar un transport especial per a poder col·locar el far en el Port de València.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + quinze =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris