25n
25N
25N

Primer soterrament d’un represaliat del franquisme a Cullera

Després d’una llarga lluita, la família ha pogut enterrar-lo de forma digna al cementeri local

Primer soterrament d’un represaliat del franquisme a Cullera
25/08/2020 -

Després de dècades, la família d’un dels ciutadans cullerencs represaliats pel franquisme ha pogut donar-li un soterrament digne al cementeri de Cullera.

És el primer dels 19 cullerencs, les restes dels quals es trobaven a la fossa comuna 112 de Paterna, en arribar a la fi d’este procés de justícia històrica que s’ha allargat durant anys.

La regidora de Patrimoni Històric, Amparo Jover, assegura que des de l’Ajuntament es continuarà ajudant en tot el possible per a tancar este capítol, sens dubte un dels més tristos i vergonyosos de la història d’Espanya.

‘Tots els passos que s’estan donant en este procés no hagueren estat possibles sense el treball de l’Associació de Familiars de Víctimes del Franquisme de la Fossa 112 de Paterna. Esperem que la recuperació dels cossos, la seua identificació i el poder soterrar-los amb dignitat ajuden als familiars a tancar ferides i a aplacar el sofriment’, assegura Jover.

Víctimes del franquisme

Sols a la fossa comuna 112 de Paterna es trobaven les restes de 19 cullerencs dels quals solament dos han estat identificats.

Entre esta i altres fosses s’han trobat les restes de 66 ciutadans de Cullera víctimes del franquisme, tots ells morts entre l’any 1938 i 1956, representant un 5 % de la població d’aquell moment segons l’estudi ‘Els afusellaments al País Valencià (1938-1956)’ l’autor del qual és Vicent Gavarda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =