25n
25N
25N

València celebra la primera trobada de Clubs de Lectura de les Biblioteques Municipals

València celebra la primera trobada de Clubs de Lectura de les Biblioteques Municipals
11/12/2018 -

La primera trobada entre els Clubs de Lectura de les Biblioteques Municipals se celebrarà demà dimecres a l’espai La Mutant. Serà una trobada cultural en el qual participarà l’escriptora de novel·les policíaques i creadora de la saga Petra Delicado, Alicia Giménez Bartlett. La regidora d’Acció Cultural i Educació, María Oliver, ha expressat que «els clubs de lectura són una important activitat de foment de lectura, que ajuden a convertir les biblioteques en espais vius i dinàmics davant de la concepció clàssica».

La xarxa de biblioteques municipals compta en l’actualitat amb 26 clubs de lectura presencials per a persones adultes, amb continuïtat en el seu funcionament. A això cal sumar, a més, un club de teatre, dos de poesia en valencià, i altres quatre infantils: en total, 33 clubs de diferent caràcter. «La nostra aposta per convertir les biblioteques en espais culturals actius està donant resultats. El nombre de persones amb carnet ha crescut quasi un 10%, i es va situar a la fi de 2017 en 79.069; a més, s’han incrementat un 36% les activitats culturals organitzades en aquests espais», ha indicat María Oliver.

Els clubs de lectura faciliten les relacions entre els seus participants, afavoreixen el debat, la tertúlia i la capacitat de lectura crítica. Es constitueixen també com una comunitat d’aprenentatge, i afavoreixen la relació entre el veïnat. Les biblioteques municipals proporcionen un espai i entorn apropiat per a realitzar les reunions, a més de la seua labor de gestió de les peticions, o possibles compres de lots de llibres, així com el seu préstec i trasllat. Generalment, els clubs estan constituïts per grups de 10 a 20 persones (actualment, el 90% són dones, amb una mitjana d’edat entre els 35 i els 65 anys), i en aquests moments quasi tots ells tenen llistes d’espera, per la qual cosa s’està començant a desdoblar grups.

ACTIVITATS DE CONTACONTES I CLUBS DE LECTURA

Les activitats a les biblioteques municipals continuaran de manera habitual després d’aquesta trobada. A la biblioteca María Moliner està programada l’activitat Animalibros. A la biblioteca del Grau, Constantí Llombart, es realitzarà l’activitat Prosa elàstica; i a la biblioteca de Marxalenes s’efectuarà un contacontes Rebombori.

D’ací a final d’any són nou les sessions convocades: en el club de lectura de la biblioteca de Campanar, sobre la novel·la «Café amarg», de Simoneta Agnello; en Russafa, sobre la novel·la de Manuel Rivas «El llapis del fuster». A la biblioteca d’Arrancapins es dialogarà sobre l’obra «Els sants innocents», de Miguel Delibes i, més endavant, sobre la novel·la «La uruguaiana», de Pedro Mistral i, posteriorment, sobre la figura d’Amado Granell, protagonista de l’obra «El valencià que va alliberar Paris». A la biblioteca de Marxalenes dialogaran sobre l’obra de James Joyce «Retrato de l’artista adolescent». En Malilla, la sessió girarà entorn de «Fahrenheit 451», de Ray Bradburyy. A la biblioteca de Sant Marcel·lí «El senyor president», de Miguel Angel Astúries; i en Patraix, està prevista la sessió sobre «El cor de les tenebres», de Joseph Conrad.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + dinou =

CCCC
torrent