25n
25N
25N

Primer dia amb hostaleria i comerços oberts fins a les 22 h a tota la Comunitat Valenciana

Les mesures aprovades per la Mesa Interdepartamental dijous passat entren en vigor a partir de hui

Primer dia amb hostaleria i comerços oberts fins a les 22 h a tota la Comunitat Valenciana
26/04/2021 -

En la jornada de hui entren en vigor les noves mesures de la Generalitat a tota la Comunitat Valenciana. I amb novetats, ja que algunes d’elles s’han flexibilitzat. És el cas de l’horari d’obertura d’establiments d’hostaleria i comerços, que s’amplia fins a les 22 h de la nit. Per tant, coincideix amb l’horari del toc de queda, que es manté com en els últims mesos, és a dir, des de les 22 fins a les 6 h.

Després que el president de la Generalitat, Ximo Puig, anunciara les noves restriccions dijous passat 22 d’abril, aquestes mesures han entrat hui en funcionament. En comparació amb les dels últims quinze dies, això suposa una flexibilització de mesures en la majoria dels sectors, però sobretot en l’hostaleria i el comerç. Així, es mantindran en vigor fins al pròxim 9 de maig, dia en què decau l’actual estat d’alarma.

Les mesures anunciades pretenen mantindre la prudència per a “no dilapidar” l’esforç de la ciutadania i per a “arribar a l’estiu en la millor situació possible perquè serà el millor per a la recuperació social i econòmica de la Comunitat Valenciana”, segons va explicar Puig el 22 d’abril.

Canvis a partir de hui

L’horari de tancament de bars i restaurants s’allarga fins a les 22 hores, un augment considerable tenint en compte que fins ara es veien obligats a tancar a les 18 h de la vesprada. No obstant això, es manté l’aforament a interiors en un 30% i un 100% en terrasses, així com el límit de comensals per taula (6 persones com a màxim).

Quant als comerços no essencials, aquests establiments també veuran allargat el seu horari de tancament. En els últims quinze dies, havien de tancar a les 20 h de la vesprada, però a partir de hui podran estar oberts fins a les 22, igual que l’hostaleria i coincidint amb l’inici del toc de queda.

D’altra banda, l’aforament d’activitats culturals (cinemes i teatres, entre altres) augmenta del 50% al 75%. A més, s’elimina la limitació en el nombre de persones que puguen assistir a noces i esdeveniments, això sí, amb un aforament màxim del 50%.

Mesures que es mantenen

Malgrat haver suavitzat les mesures en alguns sectors, hi ha encara un contingent d’elles que es mantenen sense canvis. El tancament perimetral continua vigent en tota la Comunitat Valenciana, per la qual cosa no es pot viatjar d’una comunitat autònoma a una altra excepte per motius justificats (laborals o sanitaris). El toc de queda continua funcionant entre les 22 h i les 6 h per a evitar la mobilitat nocturna. Finalment, les reunions socials continuen sent de fins a 6 persones en l’àmbit públic i de dos grups no convivents en l’àmbit privat.

La Comunitat Valenciana és actualment l’autonomia amb millors dades sanitàries, tenint la incidència més baixa d’Espanya i d’Europa. I és que, encara que el mateix president va admetre que “s’ha notat l’efecte Pasqua”, la veritat és que “les dades han sigut molt baixes”. Així, davant un nou panorama, i sense que es produïsca un alçament excessiu de les mesures, el Consell continua avançant en la desescalada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =