25n
25N
25N

El Govern de Gandia respon: primer canal on-line de diàleg i debat directe amb la ciutadania

El Govern de Gandia respon: primer canal on-line de diàleg i debat directe amb la ciutadania
26/06/2018 -

Els regidor d’Administració, Modernització i Govern Obert, José Manuel Prieto, acompanyat de l’edil de Polítiques Amb la Ciutadania, Nahuel González, ha presentat aquest matí una nova ferramenta que forma part del desenvolupament de l’Ordenança de Transparència i Govern Obert. El “Govern Respon” és el canal on-line que obri per primera vegada l’Ajuntament de Gandia per a facilitar les preguntes que la ciutadania considere oportunes sobre l’activitat municipal i les accions i àrees dels membres del govern municipal. La recent Ordenança de Transparència contempla aquest dret dels veïns i les veïnes de Gandia a tenir una comunicació directa i a demanar explicacions i la rendició de comptes dels respectius responsables municipals.

“El que pretenem és, en primer lloc, que les polítiques de proximitat estiguen insertades també en l’àmbit 2.0 i 3.0. En segon lloc, acabar amb la dispersió de plataformes on al govern li és més dificultós respondre la ciutadania. I, finalment, intensificar les polítiques de transparència i Govern Obert”, ha explicat Prieto.

Així, a través del web municipal www.gandia.es, qualsevol persona empadronada en Gandia podrà dirigir-se al Govern municipal i plantejar una pregunta relativa a la gestió política de l’àrea de govern competent. Les persones no empadronades també participaran en determinats apartats, a excepció d’alguns processos en què sols podran participar veïns/veïnes empadronats. Les preguntes més valorades pels usuaris o les que més consens favorable obtinguen es contestaran de forma preferent.

Cal recordar que les preguntes o queixes sobre temes o tràmits particulars no s’atendran ni es respondran per aquest canal, destinat a temés d’interès col·lectiu o general. Per aquest supòsit s’ha d’utilitzar la bústia municipal de queixes i suggeriments.

Quan s’hi repetisquen moltes preguntes, els regidors/es o presidents/es de les Juntes de Districte contestaran mitjançant un vídeo.

Hi ha dues formes de participar-hi, una simple consulta o enregistrant-se per a habilitar el ciutadà/ana a  poder plantejar qüestions, participar del debat d’idees, etc… Es tracta d’un registre amb garanties de privacitat i que evita els perfils falsos o altres intents d’alteració de la finalitat de l’eina.

La nova ferramenta no tindrà cap cost afegit, ja que s’ha desenvolupat amb recursos propis i gràcies a l’esforç i la implicació dels tècnics municipals.

“Celebrem aquest nou avança democràtic en matèria de transparència. Tant important és el que estem fent d’empoderar la ciutadania en la presa de decisions, amb els Pressupostos Participatius, com obrir finestres a la transparència i el diàleg. Estem en contacte permanent amb la gent al carrer, a les juntes de districte, però també era important fer-ho de forma telemàtica”, ha conclòs González.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + dotze =

CCCC
torrent