25n
25N
25N

La primera xarxa d'aparcaments col·lectius i coberts per a bicicletes podria arribar a València

’Viu la Bici’ ha llançat una campanya de micromecenatge per a aconseguir el finançament necessari per al primer pàrquing de bicicletes

@Viulabici

La primera xarxa d'aparcaments col·lectius i coberts per a bicicletes podria arribar a València
13/05/2019 -

La primera xarxa d’aparcaments col·lectius de bicicletes està a punts d’instaurar-se a València. Inspirat en models que ja funcionen en països nòrdics, el projecte ‘Viu la Bici’ ja està treballant per a crear a la nostra ciutat una xarxa d’aparcaments coberts i a peu de carrer, que permeta als usuaris de la bicicleta desplaçar-se sense tindre la preocupació de buscar un lloc per a deixar la bici durant la seua jornada laboral o, fins i tot, durant tota la nit.

La xarxa d’aparcaments col·lectius comptarà amb locals distribuïts en els diferents barris de la ciutat, i funcionarà a través d’una pàgina web en la qual l’usuari podrà aconseguir el seu abonament, que anirà acompanyat d’un codi per a accedir al seu aparcament les 24 hores del dia. I és que, com asseguren, l’objectiu és “proporcionar un espai còmode, segur i econòmic per a guardar la bicicleta”.

“Malgrat que en els últims anys ha augmentat el nombre de desplaçaments amb bici”, fins al punt de convertir València en la segona ciutat espanyola en la qual més s’utilitza aquest mitjà de transport, “gran part de la ciutadania no se sent segura en deixar la bici en ple carrer. A això se li suma que, en molts pisos, o l’ascensor és molt xicotet o no existeix i resulta aparatós pujar-la a coll”, expliquen des de ‘Viu la Bici’.

Així, els aparcaments per a bici apareixen com la solució perfecta. No obstant això, perquè aquest projecte es convertisca en una realitat, fa falta finançament. D’aquesta manera, des de ‘Viu la Bici’ han llançat una campanya de micromecenatge, a través de LaTeuaTerra.org, una plataforma especialitzada a projectes que respecten el medi ambient, amb l’objectiu d’aconseguir el finançament necessari.

De posar-se en marxa, ja han anunciat que els primers aparcaments se situarien en el barri del Carme i el Jardí Botànic. Però, per descomptat, la idea és anar desenvolupant nous aparcaments coberts fins que arriben a tots els racons de la ciutat. La bicicleta s’ha convertit, en tan sols uns anys, en un dels mitjans de transport més utilitzats a València. Amb aquesta iniciativa, València afermaria la seua posició com una de les ciutats europees bike-friendly.

Més informació

1 Comentari

  1. Viu la Bici
    Viu la Bici juny 28, 18:20

    El primer Parking de Bicicletas de Viu la Bici ya está abierto, al lado de la Plaza de Patraix. Acceso las 24h con código personal, cámaras de seguridad y seguro privado. Plazas disponible

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − quatre =

museo prehistoria