caixa popular

Celebra el primer aniversari de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat en la Ciutat de l'Artista Faller

Descobreix el calendari d’activitats per a la celebració del 2 de desembre

Celebra el primer aniversari de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat en la Ciutat de l'Artista Faller
28/11/2017 -

El passat 30 de novembre de 2016, les Falles es convertien en Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, i per a celebrar el primer aniversari, s’ha organitzat una festa, en la Ciutat de l’Artista Faller. Així, sota el lema ‘Un any de Patrimoni’, dissabte que ve, 2 de desembre, els valencians estan convidats a gaudir d’una vesprada repleta d’actes per a tots els públics.

D’aquesta manera, la celebració començarà a les 17.00 hores amb la plantà al tombe del monument faller de Juanjo García, que recrearà el disseny per al cartell de les Falles d’Ibán Ramón. A continuació, es procedirà a la inauguració de l’exposició ‘El llibret de falla. Explicació i relació de la festa’ en Els Tallers situats en el carrer Sánchez Arjona, 12. Així mateix, el Museu del Gremi d’Artistes Fallers també podrà ser visitat.

Sens dubte, un dels moments més destacats tindrà lloc a les 17.30 hores, quan se celebrarà ‘Una estoreta per al patrimoni’, gràcies al que els representants infantils de cada comissió podran lliurar un dibuix que es col·locarà en la falla al tombe, a més de rebre una còpia del títol lliurat per la UNESCO de la declaració de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat.

A les 18.00 i les 19.00 hores, i sota el lema ‘Vestir el patrimoni’, els assistents gaudiran de la desfilada d’indumentària de Xavier Rausell i el grup Les Folies. Després d’aquest acte, el grup Bajoqueta Rock actuarà en directe per a animar l’ambient de cara al gran esdeveniment d’aquesta celebració.

A les 20.00 hores, es presentarà el llibre ‘La festa dels sentits’ de Junta Central Fallera, que arreplega un repàs fotogràfic de tots els aspectes de la festa fallera. Finalment, el fermall d’or de la jornada vindrà de la mà de Caballer FX que, a les 20.30 hores, omplirà de pólvora la Ciutat de l’Artista Faller amb una espectacular mascletà, que serà el preludi de la cremà de la falla.

I per si no fos poc, la celebració del primer aniversari també inclourà animació musical, de la mà de la colla de tabal i dolçaina de la Junta Central Fallera, una infinitat de tallers infantils i foodtrucks.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris