caixa popular

Incorporació al pressupost municipal d'un superàvit de 57,5 milions d'euros

Incorporació al pressupost municipal d'un superàvit de 57,5 milions d'euros
27/07/2017 -

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat en despatx extraordinari la modificació de crèdits que suposa la incorporació al pressupost municipal d’un superàvit de 57.535.633 euros, dels quals aproximadament 42 milions corresponen a romanents de tresoreria, que permetran, com ja van anunciar l’alcalde Joan Ribó invertir més en benestar per a la ciutadania i dinamitzar l’economia local. 3’2 milions provenen dels fons de cooperació de la Generalitat i la Diputació de València i 12’3 són fruit d’una gestió dels fons públics que ha permés reduir interessos de demora -el període mitjà de pagament a proveïdors s’ha reduït al juny a 2’8 dies-, interessos de préstecs i fons de contingència. Els grups de l’oposició municipal, Popular i Ciutadans, s’han abstingut en els tres punts relatius a aquestes modificacions pressupostàries.

Després d’aprovar-se la urgència del despatx extraordinari ha començat un debat conjunt dels tres primers punts en el qual Fernando Giner, de Ciutadans, com ja havia fet anteriorment, ha criticat que el govern municipal “presumira de superàvit” i ha dit que “no em crec que ho vagen a executar quan són vostés incapaços de fer les inversions previstes”. Eusebio Monzó, del Grup Popular, també ha insistit en “la bona herència econòmica que no estan sabent aprofitar” i els ha reiterat la petició que “almenys no apugen els impostos”.

Per eixa reiteració d’arguments, Ramón Vilar ha dit que el debat era un “dejà vu” i ha qualificat d'”espantosa” la intervenció de Fernando Giner. “Ha tingut vosté un atac d’ira”. També li ha atribuït a tots dos “falta de rigor, perquè saben que l’aplicació del romanent està condicionada i taxada. Ve imposada per la Llei d’Estabilitat Pressupostària”. Vilar ha defensat la bona gestió econòmica del Govern de la Nau, “des del qual ja vam dir en el seu moment que els bancs esperen, però que les persones no”.

També ha tornat a criticar que es tracte de modificacions de crèdits “condicionades per la tutela que imposen als ajuntaments com si fórem menors d’edat. Hi ha un segrest de l’autonomia municipal per part del Govern Central. Fan gala d’una falta de sensibilitat municipalista que els porta a vostés a dir coses que és millor que no digueren”. Igualment s’ha referit al pagament de 26 milions d’euros per a “les expropiacions no desitjades que s’han convertit en un mercat de sòl paral·lel i poc permeable”.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 15 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris