25n
25N
25N

En 2021 continua l'aposta per la mobilitat sostenible: plaça de la Reina, nous carrils bici o remodelació de l'Albereda

En 2021 continua l'aposta per la mobilitat sostenible: plaça de la Reina, nous carrils bici o remodelació de l'Albereda
18/11/2020 -

L’aportació del pressupost municipal de l’any que ve a l’Àrea de Mobilitat Sostenible, que gestiona el regidor Giuseppe Grezzi, inclou tant la remodelació de la plaça de la Reina com la creació de 13 nous carrils bici o l’elaboració de projectes per a humanitzar les avingudes de Sant Vicent i Gaspar Aguilar.

“La recuperació d’espai públic i la seua redistribució de manera més sostenible ha sigut el sant i senya del govern de Joan Ribó des de 2015 i, l’any que més de manifest ha quedat l’encert d’eixes polítiques per a preservar la salut i cobrir les necessitats de tota la ciutadania, el pressupost municipal no podia més que espentar i consolidar eixa aposta”. Així ho ha destacat Grezzi en la seua valoració de l’aportació destinada a l’Àrea de Mobilitat Sostenible en els pressupostos municipals per a 2021.

2021: L’ANY DE LA PLAÇA DE LA REINA

D’aquesta aportació, en el capítol d’inversions destaca per damunt de la resta l’import destinat a la plaça de la Reina. 10.782.070 euros per a una actuació en la qual Grezzi ha recordat que “començàrem a treballar des de zero en el primer any de la passada legislatura i que finalment es materialitzarà en 2021, resumint en bona part les claus de les nostres polítiques de mobilitat: millora de l’espai públic recuperant espai per a vianants; accessibilitat total, directa i fluida amb transport públic i maneres sostenibles; i actualització de l’estacionament subterrani; sumant en aquest cas la protecció i posada en valor d’un entorn patrimonial castigat incomprensiblement per la pol·lució i el trànsit les passades dècades”.

POSADA AL DIA DE L’APARCAMENT DE SANT JOAN DE VILA-RASA

La millora de l’estacionament subterrani en el centre de la ciutat no se centrarà exclusivament en la remodelació de l’aparcament municipal de la plaça de la Reina, sinó que el pressupost inclou també una dotació per a la posada al dia de l’aparcament de la plaça de Joan de Vila-rasa (Comte de Parcent). “L’any vinent emprendrem la rehabilitació integral de l’aparcament, que suposarà una renovació total d’aquesta infraestructura i inclourà també la retirada del transformador elèctric que albergava i és una antiga reivindicació veïnal”, ha apuntat el regidor d’una actuació per a la qual hi ha ja reservats els primers 117.692 euros per a la redacció del projecte. De la mateixa manera, el pressupost inclou també l’anualitat destinada al pagament a la Generalitat que va propiciar la construcció la passada legislatura de l’aparcament de Centre Històric Mercat Central, que completa i defineix, segons Grezzi, “la integralitat de l’actuació de Mobilitat Sostenible en el centre de la ciutat des de fa anys, recuperant l’espai en la superfície per al gaudi i l’oci de les persones i possibilitant a qui ho desitge la possibilitat d’estacionar en les millors condicions”.

HUMANITZACIÓ DE SANT VICENT I GASPAR AGUILAR

Un dels aspectes més destacats del pressupost en matèria de Mobilitat, segons ha explicat, és que suposa el punt de partida de la també demandada millora de les avingudes Sant Vicent i Gaspar Aguilar. En 2021 es licitarà la redacció del projecte que permetrà a Mobilitat Sostenible realitzar “un important salt per a humanitzar el districte de Jesús, reordenant la circulació en el sud de la ciutat, ampliant les voreres en l’avinguda de Sant Vicent Màrtir i introduint carrils ciclables tant en Sant Vicent com en Gaspar Aguilar, en les quals en un futur la circulació motoritzada es realitzarà en un únic sentit (d’entrada en la primera i d’eixida en la segona)”. A més, ha apuntat que “la millora de la mobilitat per als vianants i també en maneres sostenibles és una demanda llargament realitzada pels districtes del sud de la ciutat, i la millora en els barris de la Raiosa, Creu Coberta o l’Hort de Senabre no es pot prorrogar. Els seus veïns i veïnes han també de poder gaudir de la mateixa llibertat de triar com desplaçar-se que la resta d’habitants de la ciutat i també el dret a gaudir d’una millor qualitat de l’aire i menys contaminació acústica derivada del trànsit”.

CARRILS BICI EN AVINGUDA DEL CID I PER TOTA LA CIUTAT

2021 serà també l’any en què es reprenga la construcció del carril bici de l’avinguda del Cid entre Tres Creus i Plaça d’Espanya, segons ha indicat. A més, el pressupost també inclou més de 5’5 milions d’euros per a la construcció per part del servici de Mobilitat de tots els carrils bici sol·licitats en els processos de pressupostos participatius:

-Sant Vicent entre Marvà i plaça d’Espanya
-Ronda Nord.
-Jesús-Patraix.
-General Avilés-Corts Valencianes
-General Avilés (entre Pío Baroja i Mestre Rodrigo)
-General Avilés II (entre Pius XII i Nicasio Benlloch)
-Gascó Oliag-Daniel de Balaciart.
-Avinguda del Cid (entre Tres Creus i la V-30)
-José María Haro-José Aguilar.
-Cardenal Benlloch.
-Peset Aleixandre
-Albereda.

CONCURS D’IDEES REMODELACIÓ DE L’ALBEREDA

Finalment, com a aspecte destacat, el pressupost de Mobilitat també ha reservat 30.000 euros per a dotar d’un premi el concurs d’idees impulsat des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible per al futur Disseny i Remodelació de l’Albereda, que coordinarà el Col·legi d’Arquitectes de València. “El treball per la millora de l’espai públic a la ciutat està lluny de completar-se, i malgrat les fites impulsades, aconseguides i celebrades en els últims anys en espais tan emblemàtics com la Llotja, la Plaça de l’Ajuntament, la de la Reina, o tan vitals i necessàries en el nucli dels nostres barris com la Plaça Xúquer, la de Sant Marcel·lí o Rojas Clemente. Aquesta recuperació de l’Albereda és un altre exemple, enorme, que està davant els nostres ulls, i que hem volgut posar en l’agenda amb l’impuls d’aquest concurs, i a aquest li continuaran més, sempre d’una manera escalada, planificada i coherent, com totes les que hem fet en Mobilitat Sostenible aquests últims cinc anys”, ha conclòs Grezzi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 3 =