25n
25N
25N

El pressupost de Torrent per a 2021 superarà els 56 milions d'euros

L’aposta pel benestar social continua sent una de les línies principals dels comptes municipals

El pressupost de Torrent per a 2021 superarà els 56 milions d'euros
25/11/2020 -

Els pressupostos de Torrent per a 2021 ja es troben en fase de fiscalització. Així, aquest matí, l’alcalde Jesús Ros, juntament amb el regidor d’Hisenda, Andrés Campos, han presentat les línies que marcaran els comptes municipals per a l’any vinent. En total, el pressupost ascendeix fins als 56.900.000 euros, als quals caldrà sumar els romanents de 2020 que, en paraules de l’alcalde, “es destinaran a polítiques d’ajuda a les persones i a inversions que generen ocupació a la ciutat”.

En aquesta ocasió, l’Ajuntament de Torrent tindrà un “voluntari minvament dels ingressos – 850.000 euros – ja que no sols no apugem cap taxa i impost, sinó que, a més, augmentem les bonificacions”. Així i tot, ha apuntat Campos, “aquesta baixada dels ingressos es veurà compensada per l’increment de les transferències estatals, autonòmiques i de la Diputació, passant de 17 milions a 18.541.000 euros”. A més, ha aclarit, “volem seguir la línia de la reducció del deute, per la qual cosa no demanarem cap crèdit”.

Amb aquest balanç entre la pèrdua d’ingressos i l’augment de les transferències d’altres administracions, Torrent podrà mantenir una despesa similar a la d’anys anteriors. En aquest sentit, destinarà el 43,68% del total del pressupost – més de 24 milions – a serveis públics bàsics, així com més de 5.700.000 euros a activitats de protecció i promoció social entre les quals es troben els Serveis Socials, Benestar Social, Infància, Promoció de la Dona o Ocupació, i que suposa un increment de la partida de 327.000 euros.

Sanitat, Educació, Cultura mantindran la seua partida, però es retalla en Festes encara que, com ha assenyalat Campos, “amb la previsió de recuperar la dotació quan tornem a la normalitat”. En total, aquesta àrea rep més de 9 milions d’euros, és a dir, el 17,29% del total del pressupost.

Així mateix, una altra de les partides importants dels comptes municipals per a 2021 – 10.610.000 € – es destinarà a activitats de caràcter general que emmarca Participació Ciutadana, Gestió del Deute i Tresoreria o Recursos Humans perquè “hem millorat la contractació i volem reforçar totes les àrees de l’Ajuntament per a millorar l’atenció a la ciutadania”.

Finalment, es destinen més de 2 milions d’euros a activitats de caràcter econòmic on es troba Turisme, Transport o el Consell Agrari.

Respecte a les partides que es destinaran als diferents organismes públics, el desglossament és el següent: Federació Esportiva Municipal, 2 milions; Consell Agrari, 485.000 euros; Junta Local Fallera, 258.000 euros; Nous Espais, 2.900.000 euros; IDEA’T, 813.212 euros; i Retosa, 564.000 euros.

Quant a les inversions, l’alcalde ha explicat que Torrent rebrà al voltant de 20 milions d’euros entre els diferents paquets d’inversions que procedeixen de l’EDUSI, el programa SOM de la Diputació, IFS o Conveni de la Generalitat.

“En definitiva, els comptes per a 2021 reforcen l’atenció social, mantenint les subvencions de 3 milions d’euros per a col·laborar amb associacions i col·lectius i augmentant les ajudes d’emergència social, però també van encaminades a la recuperació i creació d’ocupació”, ha conclòs el regidor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 4 =