25n
25N
25N

El president de la Diputació participa en una jornada sobre Protecció de Dades en ADEIT

L’acte s’emmarca dins de l’itinerari formatiu DivalData, dirigit als empleats públics de les administracions locals de la província de València

El president de la Diputació participa en una jornada sobre Protecció de Dades en ADEIT
27/09/2019 -

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha participat aquest dimecres, en les instal·lacions d’ADEIT, en la jornada monogràfica sobre Protecció de Dades organitzada per la corporació provincial i la Fundació Democràcia i Govern Local. Aquest acte s’emmarca en l’activitat formativa de la Diputació i ha comptat també amb la presència de la diputada de Govern Obert i Participació, Mentxu Balaguer.

Durant la jornada s’han abordat diferents qüestions d’actualitat en la matèria. Entre elles, destaquen les relacionades amb el binomi transparència/protecció de dades; així com la problemàtica que suscita la integració de la figura del delegat de protecció de dades en les EELL. També s’ha debatut sobre la polèmica suscitada per la possibilitat de creació de perfils ideològics pels partits polítics recollida en la Llei 3/2018, recentment declarada inconstitucional; i sobre la partió entre les figures del responsable, encarregat i corresponsable del tractament.

El Grup de Treball de Protecció de Dades, constituït en el si de la Fundació Democràcia i Govern local, va presentar en primícia alguns instruments pràctics elaborats per aquest grup per a facilitar el compliment d’obligacions en aquesta matèria.

Lliurament de diplomes

La jornada va començar amb el lliurament dels diplomes d’especialista en Protecció de Dades, per part del president Toni Gaspar, als empleats que han superat amb èxit la primera edició de l’itinerari DivalData.

DivalData és una acció formativa dirigida a empleats públics de les Corporacions Locals de la província de València que desitgen especialitzar-se en protecció de dades personals. Es tracta d’un itinerari únic en totes les Administracions Públiques i situa a la Diputació de València una vegada més com a referent en la matèria en el Sector Públic.

Cal destacar que la institució provincial va rebre en 2018 el Premi 2018 a les Millors Pràctiques en privacitat i protecció de dades personals sobre iniciatives per a adaptar-se al Reglament Europeu de protecció de dades, la qual cosa suposa el reconeixement més gran que pot obtenir una Administració Pública.

Pilar Molina, diputada de Recursos Humans i Formació, va ser l’encarregada de clausurar les jornades en les quals va voler “donar l’enhorabona a tot l’alumnat que ha obtingut el diploma d’especialista en protecció de dades”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =

CCCC
torrent