25n
25N
25N

L'Ajuntament presenta la 4a edició del València Culinary Festival per a impulsar València com a "destinació gastronòmica"

L'Ajuntament presenta la 4a edició del València Culinary Festival per a impulsar València com a "destinació gastronòmica"
13/02/2020 -

El regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, ha presentat hui en roda de premsa la quarta edició del València Culinary Festival, Festival Internacional Independent, que se celebrarà del 24 de febrer al 8 de març de 2020. Un total de 18 restaurants amb cuiners i cuineres d’alt nivell, tant locals com nacionals i internacionals, participaran en un esdeveniment que s’ha presentat en el restaurant El Poblet i amb el qual “la imatge de València, consolidada com a capital i destinació gastronòmica, arribarà a molts llocs”, segons ha manifestat García.

L’objectiu és “clar”, es tracta de “projectar València com a destinació gastronòmica de cara al món”, tal com ha remarcat el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García. Per a això, “els cuiners i les cuineres interpretaran els nostres productes locals” a través de diversos tallers i sopars, del 24 de febrer al 8 de març. García ha mostrat la seua satisfacció que “cada vegada hi haja més cuiners i cuineres valencianes amb estrella Michelín”.

El regidor de Turisme i Internacionalització ha valorat que “aquest festival ve a reforçar la nostra identitat com a ciutat on el producte de proximitat tindrà molt a veure, i on la gent que ens visita podrà interpretar plats amb els nostres productes”. “Espere que els i les que ens visiten no sols gaudeixen del menjar, sinó també del patrimoni cultural d’aquesta ciutat”, ha afegit García.

Per la seua part, la presidenta de l’associació València Premium, Ana Merelo, ha explicat que “és un festival que naix de la motivació i il·lusió dels cuiners de València i que és realitat gràcies al suport de les institucions”. Un esdeveniment que ofereix segons Merelo “una oferta gastronòmica d’alt nivell i activitats paral·leles a l’abast de tot el món. El més important de l’oferta és l’excel·lència, tots els restaurants de València amb estrella Michelín estan implicats, cuiners que conviden a cuiners nacionals i internacionals amb estrella Michelín”, i que per tant “els amants de l’alta gastronomia i gourmet tenen una gran oportunitat”.

El cap de cuina del Poblet, Luis Valls, qui ha rebut recentment dues estrelles Michelín, ha incidit que “València Culinary Festival ens fa molt visibles, ens permet ensenyar al món qui som i què fem perquè puguen triar-nos com a destinació gastronòmica”. Javier Andrés, director gastronòmic de La Sucursal, ha manifestat que “aquest festival és el resultat de la filosofia de la competència col·laborativa”.

Els 18 restaurants que participaran en la quarta edició del Valencia Culinary Festival són: Baobab, Alejandro del Toro, Saití, Apicius, Baalbec, El Poble, Lienzo, Casa Montaña, Toshi, Ricard Camarena, Fierro, Arrels, Riff, Paraíso Travel, La Sucursal, Karak, Ampar y Sucede. El xef Raúl Aleixandre, del restaurant Baobab, serà l’encarregat d’iniciar aquesta edició amb un taller de cuina i un sopar posterior el 24 de febrer, a partir de les 19.30 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =