25n
25N
25N

Presentat el nou projecte del col·legi Pla de la Mesquita de Xàtiva

Cerdà: «Aquestes seran les obres més importants d’aquesta legislatura amb una inversió que supera els 6 milions d’euros»

Presentat el nou projecte del col·legi Pla de la Mesquita de Xàtiva
14/04/2021 -

El passat divendres 9 d’abril es va registrar a l’Ajuntament de Xàtiva el projecte d’execució per a la construcció del futur centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita, que va iniciar els tràmits en 2019, i que ha estat redactat per l’empresa San Juan Arquitectura SL. El nou centre educatiu es finançarà mitjançant el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana i suposarà una inversió total de més de 6 milions d’euros.

L’edifici s’agruparà en diferents blocs organitzats entorn d’un passadís central i amb capacitat per a 130 alumnes. La disposició, en forma de pinta, facilitarà els recorreguts i els accessos independents per a cadascun dels blocs, així com maximitzarà la possibilitat d’orientar els espais docents al sud per facilitar la il·luminació i la ventilació natural al llarg de tot el centre, generant una sèrie de patis exteriors que permeten el seu ús independent segons el cas.

Des del hall principal es desenvoluparà el passadís principal que relaciona cadascun dels blocs de l’edifici, situant en primer lloc els espais comuns de l’edifici (menjador-cuina, sales de rehabilitació, educació física, etc.) situant-se a prop d’aquests la sala d’usos múltiples. A continuació es desenvoluparan la resta de blocs: educació infantil, administració, educació primària i educació secundària; i a l’altre els blocs de transició a la vida adulta (ETVA) i formació professional (FPB). Cadascun dels blocs disposarà de banys propis adaptats, situant-se alguns d’ells dins de les aules. A més a més, vinculats al passadís central s’ubicaran també la resta d’espais comuns de l’edifici com ara la biblioteca, la consergeria, reprografia o els banys generals.

Els accessos per a vianants a la parcel·la es produiran des de la CV-645, on apareix una zona d’aparcament pública i l’accés per als autobusos al centre. També es permetrà l’accés restringit per a manteniment i per als bombers, en cas de ser necessari. Cal recordar que la parcel·la on s’ubicarà el nou centre es troba a la Ronda de la Vila, entre el Pavelló Francisco Ballester i el British School i enfront del Poliesportiu Les Pereres, i compta amb una superfície total de 9.710 m².

El passat any 2020 es va licitar la redacció del projecte, i una vegada presentat i aprovat, el següent pas serà la licitació de les obres que tindrà lloc aproximadament en un mes.

«Aquestes seran les obres més importants d’aquesta legislatura, emmarcades en el Pla Edificant, amb una inversió que supera els 6 milions d’euros i que donarà solució a un dels grans problemes educatius que ha tingut històricament la nostra ciutat, amb un centre que en aquest moment no està en bones condicions», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha afegit que «aquest centre comptarà amb les millors condicions possibles per als alumnes d’educació especial de Xàtiva i de la resta de municipis de la comarca».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 1 =