Presentada la programació del Dia de la Biblioteca en Gandia

Guardar

_AO_2926 copia
_AO_2926 copia

Jose Manuel Prieto, regidor responsable de l'IMAB i el Tècnic de les Biblioteques de la ciutat, Toni Ordiñana, han comparegut aquest matí en roda de premsa per informar de l'àmplia programació que s'ha dissenyat des del departament amb motiu del Dia de la Biblioteca després que l’Associació Espanyola de Llibre infantil i juvenil, en col·laboració amb el Ministeri de Cultura, haja seleccionat Gandia com la ciutat amfitriona que acollirà les principals activitats, el que la converteix en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana que rep aquest reconeixement.

L'edil ha destacat que el nomenament suposa "Un reconeixement a la feina, l'esforç i les accions que des de les biblioteques de la ciutat es duu a terme de forma regular per oferir a la ciutadania un servei de biblioteques de qualitat i de referència, tant en l'àmbit autonòmic com l'estatal".

Sobre la bona acollida que té el servei de biblioteques, Jose Manuel Prieto ha informat que la xarxa compta amb més de 47.000 socis, la qual cosa suposa que el 63,60% de la població disposa del carnet. Xifres que gairebé tripliquen el percentatge en l'àmbit de la Comunitat Valenciana o dupliquen aquesta xifra en l'àmbit nacional. A més, el servei disposa de més de 131.000 documents diferents entre llibres, revistes i material audiovisual.

Sobre el públic que acudeix a la xarxa de Biblioteques, el regidor ha informat que en 2018 van ser més de 208.000 les persones que van utilitzar els seus serveis i més de 26.000 les que van participar en les activitats que s'organitzen des del departament per fomentar la lectura.

Pel que fa a la programació, les activitats es realitzaran del 18 al 24 d'octubre i compten amb un cartell realitzat per l'il·lustrador Miguel Calatayud qui també participarà en les activitats juntament amb l'escriptora Gemma Pasqual que realitzarà el pregó.

Prieto ha destacat que s'han preparat un total de 17 accions diverses entre culturals, teatrals, formatives, festives o literàries destinades tant a públic infantil com juvenil on s'ha volgut implicar la comunitat educativa que acollirà accions a totes les escoles de primària i on també participaran al voltant de 500 alumnes en les trobades amb Miguel Calatayud i Gemma Pasqual.

També hi haurà activitats de carrer per donar a conéixer a tota la ciutadania la celebració i s'abordarà el vessant social, ja que es donaran lots de llibres a les entitats que treballen amb col·lectius amb necessitats especials com Espurna, el Preventori, el Centre acolliment de menors, Asmisaf o al CEIP Enric Valor a més d'activitats d'animació a l'hospital Francesc de Borja.

Paral·lelament també hi haurà activitats que comptaran amb la col·laboració de l'Associació Fotogràfica de la Safor, les Falles, Setmana Santa o al Palau Ducal.

Per la seua banda, Toni Ordiñana ha fet valdre l'esforç que s'ha realitzat per preparar el programa d'activitats i ha destacat que el reconeixement suposa que la Xarxa Municipal de Biblioteques transcendeix fins a aconseguir l'àmbit nacional.

Ordiñana ha destacat l'exposició realitzada per l'Associació Fotogràfica de la Safor que durant sis mesos han recollit en més de 60 fotografies diversos aspectes de les biblioteques municipals i el mercat solidari que es desenvoluparà en totes les biblioteques en la col·laboració amb l'Associació contra el Càncer destinada a aconseguir fons per lluitar contra la malaltia.

Destacats