25n
25N
25N

Ribó: “Volem que València siga capital internacional de la música”

L’alcalde i Glòria Tello han anunciat l’estratègia València Music City per a potenciar el valor de la música valenciana cultural i econòmicament

Ribó: “Volem que València siga capital internacional de la música”
01/04/2019 -

L’Alcalde de València, Joan Ribó, juntament amb la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha presentat aquest matí el projecte València Music City, una estratègia de desenvolupament i posicionament de València com a ciutat musical que pretén avaluar, estudiar i millorar el valor social i econòmic que la població percep de la música. “Volem aconseguir que València es convertisca en una capital internacional de la música”, ha anunciat l’edil.

En aquest sentit, Ribó ha destacat els motius pels quals s’ha plantejat aquest programa: “Hi ha una tradició musical molt clara, ja que el 50% de les societats musicals d’Espanya estan a la Comunitat Valenciana i això es tradueix en prop de 200.000 membres; la ciutat té capacitat per a oferir una agenda musical rica a través de les seues diverses infraestructures; tenim músics i músiques a tot el món que demostren aquest valor i fins i tot gaudim de la seu de la Berklee College of Music o d’una gran quantitat de corals”.

Per això, l’alcalde considera que València ha d’organitzar tot el seu potencial per a convertir-se en un referent. “Volem ser un exemple cultural europeu: exportadors de talent valencià a tothom i importadors d’internacional en totes les disciplines musicals, així com impulsar les indústries culturals perquè generen riquesa i dinamitzen el mercat de treball”, ha afegit.

La Regidora de Cultura, per part seua, ha coincidit en la mateixa línia que Ribó i ha destacat que “cal vendre aquesta bandera cap a l’exterior”. Així, Tello ha ressaltat que aquesta idea ha vingut, precisament, perquè els contactes i relacions que s’han establit durant els últims cicles musicals i l’experiència han conduït a l’ajuntament “a pensar que caldria materialitzar un projecte estratègic perquè és molt bona oportunitat”.

D’aquesta manera, Tello ha explicat que per a aconseguir-ho era necessari assessorament expert, per la qual cosa el consistori va obrir un concurs que finalment ha guanyat el Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València (UV), amb un cost de 25.000 euros més IVA. “Cal destacar que la universitat compta amb especialistes en música, cultura i oci de reconegut prestigi, per la qual cosa tenim bones expectatives, al mateix temps que contribuïm amb un centre valencià”, ha valorat la regidora.

L’estratègia València Music City es desenvoluparà al llarg de 2019 i comptarà amb quatre fases, segons ha indicat Ribó. La primera és la de l’anàlisi de la producció musical valenciana i de coneixement de les oportunitats existents en l’àmbit europeu, espanyol i valencià; la segona, serà la de treballar en fortaleses i febleses del mateix camp a través d’un disseny participatiu; la tercera i més important es basarà en les trobades sectorials amb les administracions públiques (Generalitat i Diputació), el sistema educatiu, músics, teixit musical, teixit empresarial i operadors externs; finalment, hi haurà un llançament d’aquest pla a Espanya i internacionalment.

Tant l’alcalde com la presidenta del Palau de la Música han volgut deixar clar que “no s’arribarà al final”, sinó que es llaurarà el camí, “que és tan important com el resultat”. I és que tots dos han coincidit que més enllà d’un certifcado que ho avale, el principal és avançar en aquest sentit tant a nivell musical com econòmic amb cada pas. “Hem de caminar tots junts per a oferir una oferta que es complemente. És hora que ens creguem el que som, perquè com sempre dic, portem la música en el nostre ADN”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − quatre =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus