25n
25N
25N

Presentació de la revista Prometeo de la Casa Museu Blasco Ibáñez

Presentació de la revista Prometeo de la Casa Museu Blasco Ibáñez
21/01/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, i el director de la Casa Museu Blasco Ibáñez, Emilio Sales, han participat aquest matí en la presentació de la revista Prometeo, de la Casa Museu Blasco Ibáñez, i del llibre Aventura veneciana i altres contes, de Vicente Blasco Ibáñez. «El llegat de Blasco Ibáñez és imprescindible per a la nostra ciutat i per a la Comunitat Valenciana», ha assegurat l’alcalde.

«És impossible entendre la història d’aquesta ciutat i aquest Ajuntament sense la figura de Vicente Blasco Ibáñez. Per això, el nostre compromís de valorar la seua figura es manté intacte des del primer dia, ja que estem molt orgullosos del seu gran llegat», ha explicat l’alcalde durant la presentació de la revista i del llibre, celebrada al Saló de Cristall de l’Ajuntament. «Aquestes dues noves publicacions són un gran exemple del treball de fomentar i potenciar el seu llegat, que estem realitzant durant els últims anys», ha afegit.

De la mateixa manera, la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, ha recalcat que les dues noves publicacions «facen valdre la figura de l’escriptor valencià universal i complementen, amb nous elements i dades, el coneixement dels valencians i les valencianes sobre Blasco Ibáñez». Per la seua part, el director de la Casa Museu Blasco Ibáñez, Emilio Sales, ha argumentat que «tots els relats que apareixen en aquestes publicacions procedeixen de diaris i revistes de l’època, i alguns d’ells són inèdits». També, el codirector de la revista Prometeo, Francisco Fuster, ha destacat que «la revista té un caràcter acadèmic, però també està dissenyada perquè arribe a tots els públics».

AVANÇ EN LES NEGOCIACIONS AMB LA FUNDACIÓ

L’alcalde, Joan Ribó, i el director de la Fundació Centre d’Estudis Blasco Ibáñez, Ignacio Soler, han atés conjuntament als mitjans de comunicació després de l’acte, en el qual han mostrat la seua sintonia. L’alcalde ha destacat que s’està avançant en les negociacions entre l’Ajuntament i aquesta fundació, ja que, com han coincidit, la voluntat comuna és que el llegat de l’escriptor continue a València.

«La nostra premissa és que el llegat de Blasco es divulgue, desenvolupe i potencie des de València. En primer lloc, vull manifestar la voluntat decidida de l’Ajuntament per a arribar a un acord i, en segon lloc, afirmar que ens trobem buscant vies de solució», ha explicat Joan Ribó. «Les negociacions no es poden solucionar en dos dies, però després de parlar amb diferents membres de la Fundació Blasco Ibáñez, estem disposats a avançar ràpidament i a buscar solucions a tots els problemes», ha afegit.

Per la seua part, el director de la Fundació C.E. Blasco Ibáñez, Ignacio Soler, ha assegurat que la reunió prèvia mantinguda amb l’Ajuntament «ha sigut molt positiva» i que es troben «en el camí correcte per a solucionar el problema». «Estem buscant vies d’acord i solucions que salven els obstacles existents i que servisquen com un punt de trobada satisfactòria per a tota la societat valenciana».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + un =