25n
25N
25N

Més presència femenina i renovació de la flota de vehicles per a combatre els incendis a l'estiu en el Consorci de Bombers de València

Els 7 nous cotxes elèctrics per valor de 200.000 euros junt amb 59 bombers ja formen part del cos de bombers de València

Més presència femenina i renovació de la flota de vehicles per a combatre els incendis a l'estiu en el Consorci de Bombers de València
30/07/2020 -

Este matí han tomat possessió de les seues places en el Consorci Provincial de Bombers de València 59 alumnes, després d’haver aprovat la seua corresponent oposició i procés selectiu. El que destaca d’esta promoció de bombers és la presència de cinc dones entre les seues files, una dada que “a poc a poc ha d’anar canviant i normalitzant-se. El cos de bombers és un cos molt masculinitzat però no perquè els companys no vulguen companyes noves, sinó que de moment, no s’interessen més xiques” ha ressaltat Mª Josep Amigó, Presidenta del Consorci Provincial de Bombers de València.

Durant la possessió, un dels professors encarregats de formar a la nova tanda de bombers ha volgut destacar la dificultat especial que ha tingut esta promoció pel fet de desenvolupar la seua formació en mig d’una pandèmia mundial: “els bombers hem viscut durant la pandèmia probablement, uns dels mesos més difícils de la nostra vida. Els bombers que han estat formant als nous han viscut situacions limites a 42 graus a Xàtiva, pel fet que s’han endarrerit les pràctiques a l’estiu, i han suportat de tot”.

toma de possessió de bomers

La presidenta del Consorci de Bombers ha volgut d’estacar la importància que té esta possessió de places per a la integració de la dona: “per a mi, ser presidenta del Consorci és un projecte molt il·lusionant, i a més, veient que hi ha cinc dones que volen formar part del cos. Estic segura que s’enamoraran de l’ofici”. “Les dones suposen el 50% de la població i no s’està reflectant en el cos de bombers. Vos anime a amar esta professió també i a poc a poc estes xifres aniran igualant-se”, s’ha dirigit a elles durant la possessió.

“Jo no recorde com eres les cares de qui em van traure del cotxe quan vaig tindre un accident greu, però sí de la seua veu i la dolçor en la qual em parlaven els bombers. Mai han posat una queixa a cap poble pel tractament dels bombers. Sou futurs herois i heroïnes”. Per això és important impulsar este treball i millorar les condicions dels treballadors. En eixa labor, el Consorci ha decidit renovar la flota de vehicles a favor de la sostenibilitat: “No només perquè nosaltres estem en constant contacte en el medi ambient, cuidant dels nostres boscos i les muntanyes, sinó perquè hem d’encaminar-nos cap a les energies sostenibles. L’any passat ja aconseguirem 14 cotxes híbrids i ara hem adquirit 7 elèctrics. La nostra idea és continuar en esta línia i que la flota passe a ser tota elèctrica. Hem de ser un exemple per a la ciutadania”, diu Amigó.

La inversió que ha suposat per al consorci ha sigut de 212.000 euros, dels quals també hi ha un model tot terreny per als servicis de muntanya. “Ara que les institucions han declarat l’estat d’emergència climàtica, hem de ser respectuosos en el medi ambient no a soles als boscos, sinó quan anem per la ciutat”, ha volgut recalcar la presidenta.

Durant l’acte de possessió, els nous bombers han pujat a l’escenari amb els seus DNI per a firmar els seus contractes amb un somriure que potser no es veia darrere les mascaretes però, que era evident. La presidenta ha volgut donar personalment les gràcies per haver-hi sigut a una formació tan fora de l’habitual: “vull donar les gràcies per ser conscients de les dificultats que vos ha tocat viure per la pandèmia: les classes evidentment han sigut a internet quan són merament pràctiques, i quan s’ha pogut eixir, heu suportat temperatures a l’estiu molt altes perquè normalment es fan abans. A este fet se suma la incomoditat de dur les proteccions que dicten els decrets”.

Esta presa de possessió s’implementa dins de les estratègies del Consorci que busquen crear nous llocs de treball i que segons Mª Josép Amigó, no sempre és fàcil: “moltes vegades les traves administratives ens paralitzen les intencions de crear noves places, però a poc a poc anirem creant nous bombers i nous espais de treball, encara que el Coronavirus ho faça una tasca molt complicada”, ha finalitzat la presidenta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 12 =