25n
25N
25N

Fitur, el millor escenari per a presentar la marca Comunitat de l'Esport

El projecte s’ha desenvolupat conjuntament entre la Generalitat i la Fundació Trinidad Alfonso

La Comunitat Valenciana s’alça com un referent en l’àmbit esportiu. Així, a l’escenari de la Fira Internacional de Turisme (Fitur), la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb la Fundació Trinidad Alfonso, han presentat la nova marca Comunitat de l’Esport, que potenciarà la capacitat de la Comunitat Valenciana per a atraure esdeveniments esportius internacionals. Sens dubte, l’esport és un dels senyals d’identitat dels valencians i valencianes, així com un important motor econòmic per al nostre territori, que ja ha albergat importants esdeveniments com la Marató. Amb aquesta iniciativa, es pretén promocionar la Comunitat Valenciana com la millor destinació per a la pràctica esportiva, però també per a la formació d’esportistes professionals.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyat pel conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha explicat que el projecte donat a conéixer “aglutinarà tota l’estratègia valenciana de turisme esportiu”, atraurà campionats, proves, concentracions i esdeveniments esportius, i ho farà “de manera coordinada i sota un mateix paraigua: un producte diferenciat, de qualitat i que produeix creixements turístics més sostenibles, corresponsables i conseqüents amb les expectatives socials i ciutadanes”. Així mateix, Puig ha advocat per donar impuls al turisme esportiu per a desenvolupar una oferta “que permeta la desestacionalització i la descentralització dels fluxos turístics” que, per tant, “afavorisca la sostenibilitat”.

Per la seua part el conseller Vicent Marzà ha destacat que amb ‘Comunitat de l’Esport’ es pretén que “la nostra terra siga també referent i atractiu turístic per a les persones que ens visiten per les diferents cites esportives internacionals que estem organitzant, així com per ser un espai de referència per a la formació d’esportistes i una Comunitat que es caracteritza pel foment de l’esport base i l’activitat física”.

Finalment, Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, ha afegit que amb el projecte ‘Comunitat de l’Esport’ es pretén “aprofitar l’aparador que és FITUR per a presentar a la Comunitat Valenciana com un territori capaç d’atraure esdeveniments esportius de tota mena. La nostra experiència amb la Marató València Trinidad Alfonso ens ha ensenyat que els esdeveniments esportius són una magnífica oportunitat per a donar a conéixer el nostre territori i presentar una imatge molt positiva cap a l’exterior”.

El projecte, a més de visibilitzar a les competicions i esportistes, donarà suport a federacions i seleccions autonòmiques i tractarà d’aglutinar i ordenar sota el mateix paraigua tot l’esport que es practica en la Comunitat Valenciana.

Turisme en augment

“El turisme esportiu s’ha convertit en un element cada vegada més important de l’oferta turística d’un territori”, ha assenyalat Puig, que ha recordat que en 2018 més de 412.000 turistes van visitar la Comunitat Valenciana amb el motiu esportiu com a interés principal.

A més, el president ha destacat que aquesta xifra suposa un augment de l’11% respecte a l’any anterior, i que “la demanda estrangera acumula dos anys d’increments per damunt del 30%.

Cal destacar que en 2018 van viatjar al conjunt d’Espanya 1,47 milions de turistes estrangers per motius esportius. La Comunitat Valenciana ocupa la tercera posició autonòmica, amb una quota de l’11,7%, després de Balears i Catalunya.

Quant al turista resident en el territori nacional, es van produir en 2018 3,5 milions de desplaçaments, i la Comunitat Valenciana va ocupar la cinquena posició, amb una quota del 6,9%.

En la Comunitat Valenciana, el turista resident esportiu roman una mitjana de 2,3 dies, gasta 74,7 euros, procedeix en un 52% dels casos del mateix territori valencià i té com a primera destinació la província de València. El turista estranger, per part seua, roman 5,7 dies i gasta una mitjana de 153,2 euros, amb Alacant com a principal destinació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + dinou =