caixa popular

Presentació del llibre 'Blasco Ibáñez: Bibliografía comentada'

Presentació del llibre 'Blasco Ibáñez: Bibliografía comentada'
08/06/2017 -

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha presentat el llibre “Blasco Ibáñez: bibliografia comentada. An Annotated Bibliography (2003-2015), acompanyada dels seus tres autors, Christopher L. Anderson, professor d’Espanyol i Literatura Comparativa de la Universitat de Tulsa; Javier Lluch-Prats, doctor en Filologia i professor de Literatura Espanyola en la Universitat de València; i Paul C. Smith, professor emèrit de la Universitat de Califòrnia.

La regidora, Glòria Tello, ha manifestat el compromís de l’Ajuntament en “la difusió de la vida i l’obra de, potser un dels valencians més universals”. Aquest està sent –ha continuat explicant– l’objectiu fonamental de les activitats de tot tipus que, des de principis d’any, estem ressaltant per a commemorar el 150 aniversari del naixement de Vicent Blasco Ibáñez, un homenatge més que merescut a qui sempre va representar i va portar pertot arreu el nom de la nostra ciutat”.

Aquesta obra consisteix en “una publicació dirigida, sobretot, al món acadèmic. Podem considerar-la com una eina valuosa per qualsevol investigador. Una bibliografia bilingüe, en castellà i en anglés, que continua i consolida la tasca iniciada pels professors Smith i Anderson amb Vicent Blasco Ibáñez: An Annotated Bibliograhy 1975-2002, llibre publicat en 2005, i que ara, és complementat amb aquest, que fa un repàs exhaustiu a tots els treballs crítics i divulgatius apareguts als últims anys”, ha explicat la regidora, Tello.

Christopher L. Anderson, professor d’Espanyol i Literatura Comparativa en la Universitat de Tulsa, té estudis sobre Cervantes, i en les últimes dècades s’ha especialitzat en Blasco Ibáñez de qui és un profund coneixedor. “Este tom representa diversos anys de treball i ens dóna una imatge molt positiva de Blasco Ibáñez”, ha explicat, “es tracta d’una font de dades sobre Blasco Ibáñez i les seues obres en les quals s’aprecien dues tendències: diversificació i inclusió”.

De la Universitat de València, el llibre ha comptat amb l’aportació de Javier Lluch-Prats, doctor en Filologia i professor de Literatura Espanyola, qui ha començat dient que “és un honor treballar amb dos blasquistes reconeguts” en al·lusió als seus companys autors de l’obra. “Servirà per a difondre la figura d’un valencià multifacètic”. “La regidoria fa molt bé a ressaltar l’any de Blasco Ibáñez perquè és un valor universal”, ha reconegut Lluch-Prats, qui ha recordat fets tan desconeguts en la seua biografia com que va rebre la Medalla del Congrés de Washington, i uns altres tan insòlits com que va veure col·locar les lletres de Hollywood en l’entrada a la ciutat.

Paul Smith, professor emèrit de la Universitat de Califòrnia, és, entre altres coses, autor pioner de les bibliografies comentades sobre Blasco Ibáñez i un hispanista reconegut per la seua labor als Estats Units en favor de l’obra de Blasco Ibáñez. “Aquesta obra és molt útil, i a més, esperem que servisca per a estimular l’interés en aquest autor”. Smith ha reivindicat un Blasco no solament com a autor, “sinó també per les seues idees sobre economia, una ciència que abans no existia, com a historiador, o per les seues aportacions sobre viatges, per exemple”.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 20 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris