25n
Orgull
Orgull

Educació presenta juntament amb Fundació Bankia per la Formació Dual i la UV un estudi sobre FP

Educació presenta juntament amb Fundació Bankia per la Formació Dual i la UV un estudi sobre FP
08/04/2019 -

La Fundació Bankia per la Formació Dual, la Generalitat Valenciana i la Universitat de València han publicat l’estudi ‘La Formació Professional a la Comunitat Valenciana, situació i directrius: visió territorial’, en el qual analitzen l’estat de l’FP en tota la comunitat.

L’estudi ha sigut elaborat per la Universitat de València en col·laboració amb les universitats d’Alacant i Jaume I de Castelló, que han consultat centres educatius, panels d’experts, sindicats, responsables de famílies d’FP, empresaris i Administració pública per a oferir una fotografia general de l’FP a la Comunitat Valenciana.

Aquesta anàlisi es planteja com un procés fonamental per a la planificació futura ja que s’ha elaborat amb informació de tots els col·lectius implicats en el sistema d’FP.

En línies generals, el text reflecteix l’àmplia oferta formativa amb què compta el sistema, la qual cosa permet formar treballadors que es desenvolupen en la pràctica totalitat en professions necessàries en tots els sectors econòmics.

Les famílies professionals que concentren un nombre més gran d’alumnat són el nivell bàsic d’Administració i Gestió, Informàtica i Comunicacions, i Electricitat i Electrònica. En el nivell mitjà destaquen Sanitat, Administració i Gestió i Informàtica. Pel que fa al grau superior, les famílies amb més demanda són Serveis Socioculturals i a la Comunitat, Administració i Gestió, i Sanitat.

La major part dels centres que imparteixen FP Bàsica són públics, mentre que en grau mitjà i superior la titularitat privada concertada i privada assoleix més presència.

La distribució de centres i alumnat està condicionada en general per les concentracions de població, la qual cosa limita l’abast de les zones amb menys població a més oferta. En aquestes zones, els alumnes poden estudiar només les famílies oferides per a la seua zona.

L’estudi planteja la possibilitat d’articular solucions perquè tots els estudiants puguen realitzar la família de l’FP que els interessa i perquè les demandes dels sectors productius siguen ateses.

Com a exemple, se subratlla com en zones amb una àmplia tradició agrícola, artesanal o pesquera es necessitaria un plantejament especial per a facilitar la permanència de l’estudiant en el territori i la continuïtat de l’activitat laboral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 2 =