25n
25N
25N

El 3 de maig es presenta a Godella la cooperativa Resistir, un projecte d’habitatge social per a majors

El 3 de maig es presenta a Godella la cooperativa Resistir, un projecte d’habitatge social per a majors
30/04/2019 -

El proper divendres 3 de maig a les 18 h, tindrà lloc en el centre d’art Vila Eugènia la presentació de la cooperativa Resistir, un projecte que promociona l’habitatge social per a persones majors a través de l’autogestió.

El projecte neix per respondre a la necessitat de les persones majors de mantindre la seua autonomia, fugint de les residències de la Tercera Edat i alliberant a les seues famílies dels cuidats i la tutela. Amb este objectiu es proposa el cohabitatge, això és, un model de convivència col·laborativa cohesionada en la seua forma d’entendre la relació entre vida privada i vida en comú, que planteja que siguen els mateixos residents els que trien el model que volen per al seu futur.

El cohabitatge és social, cooperatiu, ecològic, racional, sostenible, i compta amb la participació directa des de l’etapa de disseny i construcció fins a l’ocupació i residència. A més, té un cost econòmic menor, ja que es tracta d’una autopromoció. Són habitatges amb una superfície d’uns cinquanta metres quadrats aproximadament, que garanteixen la privacitat i una dotació important de serveis comuns coherents amb la forma de vida definida pels seus residents, sempre oberta i connectada a la integració amb l’entorn social.

La cooperativa Resistir va néixer en febrer de 2016 sense ànim de lucre. Tal i com assenyalen des de l’organització, l’objectiu no és comercialitzar places de residència, sinó establir centres de convivència que, lluny de convertir-se en residències de la tercera edat a l’estil clàssic, siguen models d’habitatge que possibiliten a les persones majors desenvolupar el seu envelliment actiu d’una manera confortable i amb independència i intimitat.

Per a que el projecte siga viable, és necessari que compte amb la col·laboració de les Administracions Locals. En este sentit, l’Ajuntament de Godella, igual que farà en l’acte del proper dia 3, cedirà distints espais municipals per tal que la cooperativa puga difondre la seua activitat i buscar persones interessades.

Per a més informació, no dubteu en consultar la seua pàgina web: cooperativaresistir.es

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =

museo prehistoria