25n
Orgull
Orgull

Emocions a flor de pell en la presentació de l'Arxiu de la Memòria de Paiporta

Les Jornades de la Memòria Històrica de Paiporta arriben carregades d’activitats

03/04/2019 -

El Museu de la Rajoleria de Paiporta va ser l’escenari de la presentació d’una nova edició de les Jornades de la Memòria Històrica que, enguany, compten amb una novetat molt especial. Paiporta presenta l’Arxiu de la Memòria, un espai web en el qual els usuaris podran descobrir vivències personals, contades en primera persona, que aborden aspectes essencials de la nostra història, com la guerra i la postguerra, l’intent del Colp d’estat de Tejero, els refugis o la cartilla de racionament.

Unes històries que s’entrellacen entre si, i que es complementen amb una infinitat de documentació, de valor incalculable, com a fotografies de l’època o l’última carta abans de l’afusellament, que pretenen mostrar els estralls d’una època, a vegades oblidada, però que com assenyala l’Alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, “no es pot oblidar perquè mai torne a repetir-se”.

Durant l’acte de presentació, també es va voler rendir un xicotet homenatge a tots els veïns i veïnes que s’han prestat a col·laborar amb aquest projecte, contant les seues històries. Un arxiu que continua viu, i que s’espera continuar ampliant en el futur. Sens dubte, una jornada carregada d’emocions, que continuarà amb la resta de la programació preparada per a aquesta tercera edició de les Jornades de la Memòria Històrica de Paiporta.

Així mateix, també es va aprofitar per a inaugurar l’exposició “No tindreu pau després de la guerra“, que es mantindrà en el Museu de la Rajoleria, i que mostra les característiques de la repressió franquista, així com la seua repercussió per a la societat civil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − deu =