25n
25N
25N

Més de 35 mitjans valencians de proximitat "fan pinya" en AMIC

L’associació s’ha presentat formalment a l’hotel Senator de València, amb unes jornades sobre els “molts reptes” d’aquests mitjans

Asseguren que no tenien encara uns objectius marcats a l’hora de nàixer, però que d’haver-hi “haurien superat totes les expectatives”. En huit mesos, ja són 35 mitjans valencians, en valencià i de proximitat els que han decidit associar-se a través d’AMIC. L’experiència, encara que amb història i una sòlida xarxa a Catalunya, és nova en la Comunitat Valenciana. Una manera de ‘fer pinya’ entre els diversos mitjans de proximitat valencians que, en paraules del Subdirector General de Política Lingüística, Marc Jiménez, “cohesionen el territori”.

Hui s’ha presentat, formalment, l’Associació de Mitjans de Comunicació i Informació de la Comunitat Valenciana, resumit com AMIC valencians. Per a Jiménez, una manera de generar una “veu potent per a relacionar-se amb administracions i altres entitats”, una “articulació” de la premsa de proximitat: “Així té una veu i aconsegueixen que els mitjans en valencià, que és alguna cosa a destacar, puguen agrupar-se i tindre una veu representativa“.

A l’hotel Senator Parc Central de València, mitjans associats, interessats, representants institucionals i convidats s’han donat cita per a donar la benvinguda a AMIC i, amb les ponències de Susana Lluna i Rosalía Lloret, aprendre sobre els “molts reptes” del periodisme de proximitat.

Segons el president de l’Associació, Ramon Grau, que els mitjans de proximitat valencians s”articulen’ és una cosa “molt positiva”, encara que, assegura, “no hi ha una altra“: “Hem d’anar tots junts davant les restes que té el nostre sector: les noves tecnologies, la innovació, els nous hàbits de consum…”. Tot això sense oblidar, assegura, que “la premsa de proximitat és la premsa que cohesiona el territori”, amb una informació pròxima als interessos de la ciutadania.

Territori, societat i democràcia

AMIC valencians naix amb la voluntat, segons Grau, de ser una eina “útil al col·lectiu” de mitjans, que es materialitza a través de formació o campanyes col·lectives. “Ja som 35 mitjans. Hem superat els 30 en poc més de huit mesos”, relata el Director.

Per al Subdirector de Política Lingüística, aquesta agrupació de mitjans valencians i en valencià significa l'”enhorabona de la societat civil valenciana“. Assegura que, en un context de sobreinformació de grans capçaleres, és la premsa de proximitat la que juga un paper clau: “Nosaltres no deixem de ser una societat molt pròxima, on la relació amb els veïns i l’entorn pròxim és encara molt directa. Faltava cohesionar tots aqueixos mitjans de comunicació de proximitat, referents durant molts anys que ara, amb l’associació, milloraran encara més la seua situació”.

La Directora General de Promoció Institucional, Fernanda Escribano, creu que és necessari donar força a la informació de proximitat “que, d’alguna manera, la ciutadania entén més pròxima a les seues inquietuds i necessitats”: “No puc dir més que la meua felicitació per aquesta iniciativa”. Per a Escribano, en sintonia amb el seu company del Botànic, creu que “la proximitat cohesiona el territori, la societat i la democràcia”: “Els ajuntaments fan una política més pròxima a la ciutadania que potser l’autonòmica, nacional o, més lluny encara, europea. En l’àmbit mediàtic pot ser similar: a més pròxim el mitjà a la societat, més cohesiona aqueixes voluntats i inquietuds”.

Sinergies

Després de les intervencions del Director i les autoritats polítiques, abans de donar pas a la Jornada de Mitjans d’Informació de Proximitat: Innovació i nous models de negoci, el director de València Extra, Álex Ladrón de Guevara, ha assenyalat les bones xifres l’inici de l’Associació: “Ja hem arribat als 35 [mitjans associats] i, previsiblement, acabarem l’any arribant als 40”.

Segons ha assenyalat Lladre de Guevara, AMIC valencians conforma una xarxa de mitjans de proximitat que, en “fer pinya“, poden donar-se suport els uns als altres. És l’exemple de les campanyes de publicitat conjuntes als mitjans associats, i l’obertura de noves possibilitats “per a arribar a clients molt potents”, com és el cas de CaixaBank.

Es tracta d’unes “sinergies” que generen “nous projectes de futur”, assegura, als diferents mitjans de proximitat de la realitat valenciana: “Com més sumem, millor”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 4 =

caixaontinyent
Informacion coronavirus
paterna