25n
25N
25N

Presentació del II Concurs d'Orquestres ‘Bankia’ de la Comunitat Valenciana

Presentació del II Concurs d'Orquestres ‘Bankia’ de la Comunitat Valenciana
14/07/2017 -

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat hui la segona edició del ‘Concurs d’Orquestres Bankia de la Comunitat Valenciana’ que se celebra amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i el patrocini de Bankia.

La presentació de hui ha estat a càrrec de Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Isabel Rubio, coordinadora de la Direcció general de Comunicació i Relacions Externes de Bankia a la Comunitat Valenciana i Remigi Morant, vicepresident de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV)

Marga Landete ha assenyalat que “aquesta iniciativa és una mostra més del que es pot fer en matèria cultural gràcies a la col·laboració entre diferents institucions. El Concurs d’Orquestres Bankia servirà per a promoure i recolzar la interpretació i la difusió de la música com a part fonamental de patrimoni cultural valencià, facilitant la captació de nous públics i dotant al món orquestral de les societats musicals d’estímuls per a la seua activitat al llarg de tot l’any.

Per la seua banda, Isabel Rubio, coordinadora de la Direcció general de Comunicació i Relacions Externes de Bankia a la Comunitat Valenciana, ha reconegut que “estem molt satisfets, no solament per haver engegat la segona edició del concurs, sinó perquè incorporem algunes novetats que milloraran de forma rellevant aquesta nova convocatòria”.

“Sabem que és un projecte innovador i ambiciós que fem convençuts de la importància de potenciar les formacions orquestrals i la qualitat dels nostres músics de corda. A més, amb el festival d’orquestres volem mantenir la seua activitat al llarg de l’any i recuperar, en part, un projecte que va anar sempre molt valorat a València”.

Remigi Morant , vicepresident de la FSMCV ha manifestat “amb aquesta nova edició es consolida eixe primer pas que van iniciar l’any passat l’IVC la FSMCVC i Bankia. Es tracta d’una gran oportunitat per a les orquestres de les societats musicals, per a mostrar el magnífic treball que realitzen i per a animar a la seua millora continua”

Les principals novetats que presenten aquestes bases respecte a les de la primera edició són, en primer lloc, majors terminis tant per a la presentació de les orquestres, que podran fer-ho des d’avui fins al 18 de setembre, i un major termini per a la preparació del concurs. El llistat d’orquestres seleccionades es publicarà abans del pròxim 15 d’octubre i el concurs se celebrarà els dies 24 i 25 de febrer de 2018.

Segueixen existint dues categories ‘Salvador Giner’ i ‘Martin i Soler’, però es redueix la plantilla de músics en la categoria ‘Martin i Soler’. Si en la primera edició havien de ser formacions d’entre 51 a 110 músics, ara es passa a formacions d’entre 51 i 70 músics, per a propiciar la participació d’orquestres de grandària mitjana, que juntament amb les de la categoria ‘Salvador Giner’, d’entre 30 i 50 músics, són les majoritàries en la nostra Comunitat.

En aquesta edició es manté l’import dels premis de l’edició anterior, i es dóna un nou premi, ja que, en lloc d’atorgar un únic premi al millor director, es dóna un premi al millor director en cadascuna de les dues categories. Una altra novetat és que les bases arrepleguen expressament que no es podran atorgar premis ‘ex-aequo’.

I tal vegada la novetat més important és que enguany es pretén donar continuïtat al projecte amb la celebració en la primavera-estiu de 2018 d’un festival, les dates del qual encara estan per confirmar, que organitzarà l’Institut Valencià de Cultura, en el qual participaran les orquestres guanyadores i dues orquestres triades per sorteig, una per secció entre les quals es van presentar al concurs, però no van ser seleccionades per a participar. Així mateix, aquest festival podrà convidar a altres orquestres, siguen o no dependents d’una Societat Musical de la FSMCV. Serà el “Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + huit =

torrent