caixa popular

Presentació de la terminologia en valencià de les plantes aromàtiques

El diputat Xavier Rius participarà en la presentació d’aquesta campanya promoguda per la Unitat de Normalització Lingüística, la qual inclou una vintena de denominacions científiques, estàndards i col·loquials de la botànica valenciana

Presentació de la terminologia en valencià de les plantes aromàtiques
05/02/2018 -

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, dependent de l’Àrea de Cultura, presentarà aquest proper dimecres, 7 de febrer, la campanya de foment del valencià Les plantes aromàtiques, la qual inclou la terminologia de les principals espècies del nostre territori, com són la sàlvia, la malva-rosa, la sajolida, la murta o l’orenga, entre d’altres. L’acte tindrà lloc en la sala Alfons el Magnànim del Centre Museístic de la Beneficència, a partir de les 19:00 hores.

El cartell, obra de Joan Llopis Doménech, conté vint il·lustracions amb la denominació científica en llatí, la denominació estàndard i una segona denominació, com a forma secundària. Aquest forma part d’una campanya que pretén conèixer més i millor el nostre territori a través de les paraules que fem servir per a descriure’l i que es complementarà amb entrades en Facebook, Twitter i Instagram on es parlarà d’usos, costums, etimologia i anècdotes.

En l’acte de presentació hi intervindran el diputat de Cultura, Xavier Rius; la cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà; i l’expert en etnobotànica, Daniel Climent.

En acabar l’acte s’oferirà una mostra de productes i usos de les plantes aromàtiques a càrrec de l’herbolari Navarro.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats