25n
25N
25N

"Tensa espera" en els municipis riberencs del Xúquer davant la crescuda que es preveu per a aquesta nit

"Tensa espera" en els municipis riberencs del Xúquer davant la crescuda que es preveu per a aquesta nit
21/01/2020 -

Els municipis riberencs del Xúquer es mantenen en una “tensa espera” per la crescuda del cabal del riu que es preveu per a aquesta nit. El Xúquer s’ha eixit del seu llit al llarg de la jornada en punts com Alberic i el Centre de Coordinació d’Emergències ha activat el Pla Especial enfront del risc d’inundacions en situació zero.

Des dels consistoris, han fet crides als veïns perquè no s’acosten a les zones més pròximes al riu i als seus afluents. En el cas d’Alzira, el consistori ha remarcat aquesta “tibant espera”, ja que, malgrat que no es preveuen pluges aquesta nit, s’espera que la crescuda es produïsca entre les 12 i la una de la matinada.

El consistori de la capital de la Ribera Alta ha indicat que els serveis d’emergències treballaran tota la nit. També han indicat que el barranc de la Casella porta quatre metres d’aigua, i que els indicadors del riu en la zona dels Basses estan estables.

Quant a Alberic, el consistori ha remarcat que el riu, a les 20.00 hores, continuava fora del seu cabal, encara que no havia pujat més. Per això, han remarcat que els camins pròxims continuen tancats al trànsit.

A Carcaixent, l’evolució del cabal al seu pas pel terme municipal és “estable”. El consistori ha recomanat de cara a la nit retirar els vehicles de les zones baixes, controlar les plantes baixes de les cases i evitar les de la part profunda del nucli urbà. Els ajuntaments d’Algemesí, Fortaleny, Polinyà de Xúquer i Riola també han instat als seus ciutadans a no acostar-se al riu.

Preocupa la situació a Cullera, la ciutat en la qual desemboca el Xúquer, i on es troben tancats completament diversos camins i avingudes pròximes a la desembocadura. El consistori ha demanat evitar circular per les zones del Marenyet, l’Estany i el Brosquil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 14 =

ccccinema
activem alfafar