25n
25N
25N

València Capital del Disseny guanya dos Oscars del disseny gràfic

Els Red Dot Design Awards han premiat la marca en les categories de marca i comunicacions

València Capital del Disseny guanya dos Oscars del disseny gràfic

Els considerats com els Oscars del disseny gràfic a nivell mundial, els premis Red Dot Design Awards, han premiat la marca de València Capital Mundial del Disseny 2022 en les categories de marca i comunicacions gràcies “tant a la identitat gràfica com a la seua aplicació en cartells”. Així ho han celebrat responsables de la capitalitat en un comunicat.

Aquests premis, “que suposen l’excel·lència en l’àmbit mundial en uns premis considerats com un segell internacional de qualitat del bon disseny”, els han decidits un jurat format per 24 experts internacionals, que s’han decantat per la proposta del dissenyador Ibán Ramón d’entre unes 7.000 candidatures.

L’organització ha celebrat el reconeixement de la marca quant a la seua identitat gràfica i a la seua aplicació en cartells, “dissenyada com un sistema modular” que “té la seua principal virtut en la versatilitat i variabilitat del sistema, capaç d’adaptar-se en diferents configuracions i suports”.

“S’han interpretat les lletres València World Design Capital a partir de formes geomètriques simples, sobre un reticle de mòdul quadrat que permet infinitat de composicions. De fet, el caràcter abstracte de la identitat, en no llegir-se com a il·lustració o text, facilita que en el futur puga conviure amb una gran varietat d’imatges i títols”, ha assenyalat el dissenyador Ibán Ramón.

El dissenyador ha afirmat que “a més, el seu color evoca el Mediterrani: l’arena, la mar, el sol” i ha apuntat que “les tipografies emprades en el dossier es mostren prou formals sense renunciar a contemporaneïtat i frescor”. “El disseny modular de la identitat obri pas a una infinitat de composicions” que permeten “un ampli desenvolupament sense una significació concreta però recognoscible”, ha agregat.

Xavi Calvo, director de València Capital del Disseny 2022, ha considerat que “l’exercici de moldeabilidad de la marca de Ramón ens permet conjugar totes dues marques per a aquells esdeveniments més nacionals en els quals vulguem jugar amb les dues identitats”. En aquesta línia, ha exposat que la segona marca “aporta aqueix nivell d’identitat i identificació pròpia que se suma al logo principal de la WDO que tenim com a pròxima Capital Mundial del Disseny i que segueix la línia de les altres set capitals”.

El dissenyador, per part seua, ha explicat la transcendència de la seua idea: “En el meu treball hi ha alguns precedents fonamentals per a entendre aquesta proposta, com ‘We love geometry’ (2009). A més, l’ús d’elements geomètrics simples, a manera de lletres, connecta directament amb la història del grafisme valencià. Això ja ho vaig usar en el projecte expositiu de la Nau ‘València Capital de la república’ (2016), que és un altre precedent”.

POSTERS ANUAL 2021

Aquests guardons se sumen als aconseguits pel cartell de València Capital Mundial del Disseny 2022 en els premis Graphis d’enguany, amb un Or en la seua versió groga i una menció honorífica en l’adaptació del cartell en gris, han ressaltat des de la capitalitat. Així mateix, han indicat que tots dos seran inclosos en el llibre ‘Posters Anual 2021’, “un dels més preuats i demandats pel sector mundial del disseny gràfic”.

La ciutat de València serà Capital Mundial del Disseny en 2022, després de la designació bianual duta a terme per la institució World Design Organization. El projecte, promogut per l’Associació València Capital del Disseny, compta amb l’impuls de l’Ajuntament de València, la Generalitat Valenciana, Visit València, Fira València i La Marina.

A més, compten com a entitats promotores amb l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) i al Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV). La iniciativa també té el suport dels ministeris de Cultura i Esport; Indústria, Comerç i Turisme, i Ciència i Innovació, i de la Casa Reial, a més del d’altres institucions i d’empreses.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 12 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa